- 2 csomag Tante Fanny teljes kiőrlésű leveles tészta
- 300 g trappista sajt
- 3 púpos kanál liszt
- 2 teáskanál só
- 3 db tojás
- 200 ml tejszín
◾️Ez a mennyiség kb. 40 db kosárkához elég.
◾️A tojást felverjük a sóval, hozzáadjuk a lisztet, beletesszük a tejszínt és a reszelt sajtot, majd jól összedolgozzuk.
◾️Ez lesz a töltelék.
◾️Kinyújtjuk a tésztát tepsi nagyságúra (ha Tante Fanny Magyarország tésztát használunk már nem szükséges nyújtani, csak tekerjük ki), majd kiszaggatjuk a kosárkákkal, belesimítjuk a tésztát.
◾️Belekanalazzuk a sajtos tölteléket a kosárkákba, és szép pirosra megsütjük.
◾️Akkor szedjük ki a kosárkából a tésztát, ha kihűlt.
Elkészítés: A hozzávalókat összedolgozzuk, 2 órát pihentetjük, majd 2 mm vékonyra nyújtjuk, és 2 cm-es csíkokra vágjuk. A margarinból és a lisztből rántást készítünk, felengedjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSajnos kisebbik fiam Bence nem él velem, de ismerve az ízlését biztos, hogy kedvence lesz az alábbi kifli, ezért is neveztem el róla ezt a receptet. Remélem, mihamarabb találkozok...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűHa nem szárított élesztőt használok, akkor langyos cukros vízben egy kicsit fel kell futtatni, majd ezután jöhet az összes többi hozzávalóval az összegyúrás. Fél órát meleg helyen...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűBedagasztjuk a hozzávalókat,én mindent a hűtőből vettem ki. Kelesztés kb 40 percig Kinyújtom, olvasztott vajjal lekenem a tésztát, feltekerem mint a bejglit Ismét kelesztés kb...
Elkészítési idő: 2 óra + Nehézség: Könnyű