- 250 g trappista sajt
- 250 túró
- 105 g teljes kiőrlésű liszt
- 45 g finomliszt
- 100 g Rama
- 1 tojás sárgája a kenéshez
- 1 teáskanál só
◾️A hozzávalókat összegyúrjuk. 2 cm vastagra nyújtjuk a tésztát.
◾️A legkisebb szaggatóval kiszaggatjuk.
◾️Sütőpapíros tepsire tesszük a korongokat.
◾️Megkenjük a tetejüket a tojássárgájával és ízlés szerint díszítjük (pl.: szezámmaggal).
◾️180 fokon 25-30 perc alatt megsül.
A tetejére szórhatunk magvakat (pl.: szezámmag, lenmag, egész kömény)
A gluténmentes zabpehelyből 5 dkg-ot ledarálunk, a többit egészben használjuk fel. A sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a száraz és nedves alapanyagokat, majd ízlés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent ôsszegyúrunk,kinyújtjuk vékony szalagokra elmetéljuk derelye metszôvel. Tetszés szerint amilyen hosszúkat akarunk..Megsodorjuk és kettôt egybe fonunk.Megkenjuk tojással és...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűTészta: A sütőport és a sót a liszttel elkeverjük, majd a többi hozzávalóval jól összegyúrjuk, szépen leválik a tál faláról és a kezünkről is, ekkor jó. Négy részre osztjuk, félre...
Elkészítési idő: 70 min Nehézség: KözepesA vajat elmorzsoljuk a liszttel és a sóval, hozzáadjuk a túrót és a tojást, összegyúrjuk. A sütőt előmelegítjük 220 fokon. A tésztát lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű