- 1 nagyobb sütőtök
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 késhegynyi szerecsendió
- 1 késhegynyi őrölt gyömbér
- 1 teáskanál só
- 1 késhegynyi bors
- 2 leveskocka
- olaj
- 1 l víz
- 200 ml tejszín
- hántolt tökmag
◾️A tököt meghámozzuk, magját kiszedjük és felkockázzuk.
◾️A hagymát felkockázzuk és az olajon megpirítjuk.
◾️Ha megpirult, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a felkockázott tököt.
◾️Befűszerezzük, felöntjük a vízzel és mehet bele a leveskocka is.
◾️Forrástól számítva 20 percet főzzük, hogy megpuhuljon a tök.
◾️Közben elkészítjük a tökmagot.
▪️ A magot egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd a sütőbe tesszük amit 180°-ra bekapcsolunk (Nem kell előmelegíteni a sütőt, a magokkal együtt hagyjuk melegedni, hogy addig is száradjanak.)
▪️Ha a hőfok elérte a 180°-t, onnantól kb. 15 percig pirítjuk a magokat, 5 percenként árforgatva.
▪️Ezután kivesszük a sütőből.
◾️Ha megpuhult a tök, egy botmixerrel lepürésítjük és hozzáadjuk a tejszínt.
◾️1-2 percet forraljuk még a tejszínnel a levest és el is készültünk.
A zöldségeket megpucoljuk, feldaraboljuk tetszőlegesen, jól megmossuk. Egy fazékba tesszük (a borsó, karfiol és kelbimbó kivételével) mindet, majd fűszerezzük a sóval, borssal,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNagy lábasban, az olajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a tarhonyát, és kevergetve addig hevítjük, amíg pirulni nem kezd. A tűzről levéve pirospaprikával, kö...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: KözepesVágd fel a lilahagymát és párold kevés zsiradékon üvegesre . Tisztítsd meg a sütőtököt és az almákat, majd nagyjából vágd fel őket. Nem szükséges egyforma darabokra vágnod a sütőt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBabot előző este beáztatni. A szalonna bőrt kis vízben felrakni főni, majd fél óra múlva hozzá a babot, kb. újabb fél óra múlva a többi zöldséget, utolsó tíz percben a darabolt bur...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű