- 50 ml erős feketekávé
- 1 teáskanál rum aroma
- 400 ml cukrozatlan tejszín
- 15 g 1:4 édesítő
- 250 g mascarpone
- cukrozatlan kakaópor
◾️A kávéhoz adjuk hozzá a rum aromát majd hagyjuk kihűlni.
◾️Ezalatt verjük kemény habbá a tejszínt az eritritollal.
◾️Amikor a kávé kihűlt, keverjük össze egy tálban a mascarponéval majd adjuk hozzá a habot is és keverjük jól össze az egészet.
◾️Töltsünk meg pohárkákat vagy kisebb tálkákat félig a masszával, majd szórjunk rá kakaóport.
◾️Ezután tegyük tele a poharakat/tálkákat a masszával, majd min. 1 órára tegyük őket hűtőbe.
◾️Némi hűtés után már fogyasztható is, de a legfinomabb másnap.
Tálaláskor szórjuk meg a tetejüket kakaóporral.
Egy kapcsos formában (nekem ez 24 cm-es) alulra elrendezem a kevés tejben éppen csak megmártott babapiskótát. Mi csak úgy pakolgattuk, volt ahol egymásra is kerültek, nem voltak tö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAdagokat nem írok, mert az annak függvénye, mennyit szeretnénk készíteni. Először az eperszemeket kiválogattam. A nagyjából egyforma szemeket meghagytam díszítésnek. Alaposan fol...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.- A csemegekukoricát 2 dl tejjel össze kell turmixolni 2.- Alaplével együtt felforralni az összeturmixolt kukoricát 3.- Felforrás után, hozzáöntjük a kukoricadarát, és beletess...
Elkészítési idő: 0,5 óra Nehézség: Könnyűkeksztekercs elkészítéséhez összekeverjük a darált kekszet, a porcukrot, a kakaóport és a vaníliás cukrot, majd összegyúrjuk annyi tejjel, hogy nyújtható tésztát kapjunk. Ezután a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű