- 1 fej hagyma
- olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kanál liszt
- 1 teáskanál őrölt kömény
- só
- bors
- 2 teáskanál pirospaprika
- 1,2 l víz
- 1 kanál 10%-os ecet
- 5 tojás
◾️A hagymát felkockázzuk, a fokhagymát pedig összezúzzuk.
◾️A hagymát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, és még egy picit tovább pirítjuk.
◾️Közben hozzáadjuk a köményt, a sót és a borsot is.
◾️Ezután hozzáadjuk a lisztet,kicsit megpirítjuk, majd mehet bele a pirospaprika is és felöntjük a víz felével.
◾️Kb. 3-4 percig forraljuk majd beleöntjük a víz másik felét is valamint hozzáadjuk az ecetet.
◾️Egy tojást felverünk egy picit és amikor a leves gyöngyözni kezd, óvatosan hozzácsurgatjuk.
◾️Nem kavarjuk meg azonnal, hanem várunk kb. 2 percet és csak ezután nyúlunk hozzá.
◾️A többi tojást egyesével beleejtjük a levesbe, és 4-5 percet főzzük (keverés nélkül!)!
◾️Ízlés szerint ecetet és fűszereket tehetünk még hozzá.
Buggyantott tojással kínáljuk.
Először a brokkolit szétbontjuk, megmossuk. A brokkoli szára is ehető, így ne dobjuk ki azt! Jól mossuk meg, és vágjuk kisebb darabokra. Az is beleszámít a brokkoli súlyába! A vaj...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. lépés Egy lábosban forrósítsuk fel a margarint és adjuk hozzá a kockára vágott gyökérzöldségeket és az apróra vágott hagymát. Pirítsuk 1-2 percig, hogy minél zamatosabbak és éd...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz olajon a liszttel rántást készítek, lehúzom a tűzről és elkeverem benne a paprikát. Felöntöm vízzel, visszateszem a tűzre és megvárom, amíg felforr. Fűszerezem. Ha felforrt be...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát és a szalonnát megpirítjuk, majd rátesszük a tésztát, és addig pirítjuk, míg egy kicsit megbarnul. Ekkor pirospaprikát teszünk rá, és felengedjük vízzel, sózzuk, borsozzu...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű