- 210 g teljes kiőrlésű liszt
- 90 g finomliszt
- 125 g margarin
- 2 evőkanál kakaó
- 37 g 1:4 por édesítő
- 1 kávés kanál szódabikarbóna
- 2-3 evőkanál tejföl
A töltelék hozzávalói:
- 500 g túró
- 125 g margarin
- 4 tojássárgája
- 4 evőkanál búzadara
- 2 csomag zero vanília cukor
- 37 g 1:4 por édesítő
- 4 tojás habja
A máz hozzávalói:
- 6 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál por édesítő
- 200 g margarin vagy vaj
◾️A tésztát összegyúrjuk.
◾️Elfelezzük és mindkét feléből lecsípünk egy kb. 90 g-s darabot.
◾️A nagyobb darab tésztát kinyújtjuk és egy lisztezett, zsírozott őzgerincformába tesszük (a másik nagyobb darabbal ugyanígy járunk el).
◾️A töltelékhez a túrót, a margarint, a tojássárgáját, a búzadarát, a porcukor helyettesítőt és a vaníliacukrot összegyúrjuk.
◾️A tojásfehérjehabot óvatosan beleforgatjuk.
◾️A tölteléket elfelezve a formákban lévő tésztára simítjuk.
◾️A kisebb darab tésztákat egyenként kinyújtjuk és befedjük a tölteléket úgy velük, hogy az alsó és a felső tészta összeérjen.
◾️180°-on kb. 50 percet sütjük.
◾️Ezután egy rácsra borítva hagyjuk kihűlni.
◾️A mázhoz mindent összeolvasztunk és bevonjuk vele a sütiket.
Csokimázzal bevonva tálaljuk.
A tojásokat ketté választjuk, a sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. Egy másik tálban a sárgáját a cukorral alaposan kikeverjük, majd a habhoz adj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a száraz hozzávalókat összekeverjük. A tojást a többi folyadékkal enyhén felverjük. Hozzáadjuk a száraz anyagok keverékét, majd sütőpapírral bélelt 22 centis kapcsos to...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű: a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a fele lisztet, a sütőport, a kakaót és a vizet is, majd simára dolgozzuk. A fehérjéből kemény habot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált kekszet egy tálba szórjuk, hozzáadjuk a porcukrot, a cappuccino port, a rumaromát, a megolvasztott margarint és a tejet. Alaposan összedolgozzuk. Egy kisebb tepsit vag...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű