menu

Családireceptkönyv.hu

ghi


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Ghi, ....azaz tisztított vaj készítése.
Egy kg vajat összevagdostam és egy zománcozott edényben odatettem olvadni.
Ekkor még lehet közepes lángon olvasztani. Vas nem árt alá,ha nem kerámialapos a tűzhely.
Ha elkezd pattogó hangokat adni(nem lehet nem hallani),akkor vissza kell legalacsonyabb hőfokra venni.
Nem fog fröcskölni,csak sercegő hangja lesz.
Időnként a habot leszedjük róla.
Amikor már nagyobb hólyagok és nem fehér hab keletkezik rajta,....közeledik a teljes tisztulás. Akkor lesz kész,ha már semmi nincs a tetején és egy sercegést sem hallani. Az egy kilóból kb 80 dkg lesz.
Kb egy óra kell egy kg tisztulásához.
A hab is visszaszilárdul,nem kell kidobni,sütemenybe,mártásokba,krémlwvesekhez használható.
Az edény alján lesz lerakódás.
Átöntjük sűrű szűrőn,és szobahőmérsekleten tárolhatjuk. Csak tiszta kanállal nyúlhatunk mindig bele.Meg fog azért sűrűsödni...de könnyű állagú marad.Sokáig,....hónapokig eláll,nem avasodik.Érdemes egyszerre egy-két kg-ot készíteni.Lehetőleg ne tartósított vajból,hanem tiszta vajból készítsük.
Mindent lehet vele sütni.
200° -on sem ég meg. Fűszeresen is nagyon finom.
A legegészségesebb zsíradék mindenek között.Tejérzékenyek is fogyaszthatják ebben a feldolgozásban,mivel a tejcukor és a tejfehérje is kicsapódik, leszedjük a habbal és az aljára ülepszik.
A palacsinta úgy sűl vele mint az álom. Nem ragad le és olyan szinergiában van vele,hogy nincs rá kifejezés.Nem szag lesz a sütés közben,hanem illat.

Elkészítés:


Ghi, ....azaz tisztított vaj készítése.
Egy kg vajat összevagdostam és egy zománcozott edényben odatettem olvadni.
Ekkor még lehet közepes lángon olvasztani. Vas nem árt alá,ha nem kerámialapos a tűzhely.
Ha elkezd pattogó hangokat adni(nem lehet nem hallani),akkor vissza kell legalacsonyabb hőfokra venni.
Nem fog fröcskölni,csak sercegő hangja lesz.
Időnként a habot leszedjük róla.
Amikor már nagyobb hólyagok és nem fehér hab keletkezik rajta,....közeledik a teljes tisztulás. Akkor lesz kész,ha már semmi nincs a tetején és egy sercegést sem hallani. Az egy kilóból kb 80 dkg lesz.
Kb egy óra kell egy kg tisztulásához.
A hab is visszaszilárdul,nem kell kidobni,sütemenybe,mártásokba,krémlwvesekhez használható.
Az edény alján lesz lerakódás.
Átöntjük sűrű szűrőn,és szobahőmérsekleten tárolhatjuk. Csak tiszta kanállal nyúlhatunk mindig bele.Meg fog azért sűrűsödni...de könnyű állagú marad.Sokáig,....hónapokig eláll,nem avasodik.Érdemes egyszerre egy-két kg-ot készíteni.Lehetőleg ne tartósított vajból,hanem tiszta vajból készítsük.
Mindent lehet vele sütni.
200° -on sem ég meg. Fűszeresen is nagyon finom.
A legegészségesebb zsíradék mindenek között.Tejérzékenyek is fogyaszthatják ebben a feldolgozásban,mivel a tejcukor és a tejfehérje is kicsapódik, leszedjük a habbal és az aljára ülepszik.
A palacsinta úgy sűl vele mint az álom. Nem ragad le és olyan szinergiában van vele,hogy nincs rá kifejezés.Nem szag lesz a sütés közben,hanem illat.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tök torta
Tök torta

Elkészítés: - Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. - Készítsük el a sütőtökpürét. A sütőtököt vágjuk fel nagyobb darabokra és tegyük a sütőbe nagyjából fél órára, hogy teljesen megp...

Elkészítési idő: 60
Nehézség: Közepes
share
Avatar KRÉMES
KRÉMES

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Epres tiramisu
Epres tiramisu

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Eperkrémleves mandulás túrógombóccal
Eperkrémleves mandulás túrógombóccal

Az epret alaposan megmossuk és összeturmixoljuk a tejjel és a tejszínnel, majd átszűrjük. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját, pár csepp citromlevelet és a vanília rúd kikapa...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk