menu

Családireceptkönyv.hu

krumplis tekercs


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Szepesi Ágnes Töltött burgonyatekercs

Ahogy én készítettem:

1 kg burgonyát héjában megfőztem. Megtisztítottam és összetörtem.
Hagytam langyosra hűlni, majd adtam hozzá 20 dkg lisztet, 10 dkg vajat, 2 db tojást, 1 evőkanál sót.
Lisztezett gyúrótáblán összegyúrtam.
Addig hagytam állni, amíg a tölteléket elkészítettem.

A töltelékhez:
80 dkg darált húst (zsírosabbat), 20 dkg sárgarépát kockákra vágva, 20 dkg gombát laskára vágva és 20 cm hosszú póréhagymát karikára vágva használtam.

Elkészítés:


Zsíron a hagymát fonnyasztottam, majd a tűzről levéve megszórtam 3 kávéskanál fűszerpaprikával, 1 kávéskanál borssal, 2 gerezd fokhagymát belenyomtam, ízlés szerint sóztam.
Hozzáadtam a húst és visszahelyeztem a tűzre. Fehéredésig pároltam, akkor a sárgarépát és gombát is beleöntöttem és együtt készre sütöttem. Hagytam kihűlni.

A tésztát, lisztezett zsírpapíron elnyújtottam 1 cm vastagságúra. Amikor a töltelék meghűlt, rákentem a tésztára teljes hosszába és szélességébe.
Egy kicsit megdíszítettem és előmelegített sütőbe tettem.
180 fokon 45 perc alatt sült meg. A 40. percnél egy tojással megkentem a tetejét és visszatoltam a sütőbe.
Gyönyörűen megsült.
Saláta ágyon tálaltam. A salátafejet leveleire szedtem, alaposam megmostam és papírtörlővel leitattam róla a vizet. Meglocsoltam extra szűz olívaolajjal és tárkony ecettel végül salátamag keverékkel szórtam meg. Néhány paradicsom darabkával is ízesítettem.
Tálalható.
Szépen lehet szeletelni és hidegen is kitűnő.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ilka
Pirított kelkáposzta aszalt szilvával - TCM
Pirított kelkáposzta aszalt szilvával - TCM

Forrósítsuk fel a serpenyőt, tegyük bele a zsírt vagy olajat, ezt is melegítsük fel, majd tegyük bele a káposztát, és magas hőmérsékleten pirítsuk, közben kavargassuk meg 1-2 perce...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Edit
Mézes-mustáros csirkemell
Mézes-mustáros csirkemell

2 személyre. 1 nagy fej hagymát1 ek vajon ledinszteltem, rádobtam a csirkemellet, kb 40 dkg-t, fehéredésig pirítottam, arra 2 ek mézet, 3 ek mustárt, abban is jól összefőztem, besű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Marianna
Rakott tarhonya kolbásszal és tojással
Rakott tarhonya kolbásszal és tojással

Két kanál forró zsírban vagy olajban megpirítunk egy közepes fej, apró kockára vágott vöröshagymát és fél kiló tarhonyát. Amikor rózsaszínű a tarhonya, megsózzuk, és annyi vízzel ö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tepsis hús recept
Tepsis hús recept

Elkészítése: A húsokat sózom, borsozom, majd a morzsába forgatom, utána a tojásba és végül a lisztbe. Forró olajban aranyszínűre sütöm. A tepsibe a 2 leves kockát elmorzsolom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk