20 dkg bőrös szalonna
3 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
1 teáskanál fűszerpaprika
só, bors
60 dkg tarja
olaj
50 dkg füstölt kolbász
A bőrös szalonnából szeleteket vágunk, majd a szeleteket úgy vágjuk be, hogy a bőr egyben maradjon, és a vágások fél cm-re kövessék egymást. A bevágott szalonnát lábosban kis lángon zsírjára pirítjuk, ha szükséges, megfordítjuk. Amikor a szalonna összepöndörödik, és kakastaréj formájú lesz, kivesszük. A visszamaradt zsírban megpirítjuk a megtisztított, finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a fűszerpaprikát, elkeverjük. Kevés vizet adunk hozzá, megsózzuk, dinszteljük. Ha a víz elpárolgott, pótoljuk.
Közben a tarjából 8 dkg-os szeleteket vágunk, kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben kevés olajon mindkét oldalát elősütjük. (Kb. félig süljön meg.) A hagymás léhez adjuk az elősütött húst, körülbelül 15 percig pároljuk. A hús után visszamaradt olajban megsütjük a bevagdosott kolbászokat, majd félretesszük őket. Tálaláskor a hús tetejére hagymás ragut teszünk, erre kerül a kakastaréj és a kolbász, mellé pedig főtt burgonyát kínálunk.
A hagymát kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a húst kifehéredésig piritjuk, kis levet ereszt. Hozzáadjuk a fokhagymát, bort, kevés vizet majd a paradicsompürét. Kis lángon p...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű1. A szokásos módon sertéspörköltet készítünk. 2. Közben személyenként két darab nagyobb burgonyát héjában megfőzünk, majd tisztítás után hosszában félbevágjuk őket. 3. Üre...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sertéstarját klopfoljuk, fûszerezzük, együtt sütjük a szeletelt fokhagymával, gerezdekre vágott burgonyával és hagymával. Amikor megsült, a szeletelt nagyobb darabokra vágott zö...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA sertéskörmöt,sertésfejet,a bőrt, a sertéscombot, jol megmossuk,tobbszor valtott vizben,ha szukseges,akkor a szőrt leperzseljuk Egy nagy fazekba odatesszuk foni,annyi vizzel,hogy...
Elkészítési idő: 6 ora Nehézség: Közepes