1 kg sertés comb csíkokra vágva
1 nagy fej vöröshagyma apróra vágva
2 gerezd összetört fokhagyma
80 g sűrített paradicsom
1,5 dl fehérbor
1 dl víz
só, bors
2 pár frankfurti virsli
A hagymát kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a húst kifehéredésig piritjuk, kis levet ereszt. Hozzáadjuk a fokhagymát, bort, kevés vizet majd a paradicsompürét. Kis lángon pároljuk, ha a levét elfőtte kis vízzel és borral pótoljuk. Sűrű szaftot hagyunk. Ha a hús már puha, belefőzzük a karikákra vágott virslit.
Főtt tésztával vagy rizzsel tálaljuk.
- A darált húst összekeverjük a tojással, ízesítjük és annyi morzsát adunk hozzá, hogy jól formálható masszát kapjunk, majd hűtőbe tesszük. - Egy nagyobb serpenyőben készítsünk pö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűZsíron az apróra vágott hagymát megdinszteljük, paprikát paradicsomot teszünk rá , pirospaprikával megszórjuk . A gombóchoz valókat összegyúrjuk és az elkészült szaftba belerakosga...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát kisütjük, majd félretesszük. A zsíron megdinszteljük a vöröshagymát, hozzáadjuk a fokhagymát és a csíkokra szeletelt húst. Fehéredésig pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk...
Elkészítési idő: 1,5 h Nehézség: KözepesA májat megtisztítjuk /hártyákat, ereket kivágjuk/ majd felcsíkozzuk. A hagymát, paprikát, paradicsomot fél karikákra szeleteljük. A zsiradékon megdinszteljük a hagymát. Rátesszük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű