2 tojásfehérje
65 g nádcukor
100 g daráltmandula
Krém:
2 tojássárgája
2 dl tej
1 ek liszt
30 g nádcukor
1 rúd vanília
80 g vaj
40 g mandula
A mandulás tésztához a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan, hogy a habot ne törjük nagyon össze, beleforgatjuk a darált mandulát. (Nagy mozdulatok, alulról fölfelé, kívülről befelé.)
A tésztát 18 cm-es, sütőpapírral bélelt tortakarikába simítjuk, majd 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd keresztben két lapra vágjuk.
A krémhez a tojássárgákat a keményítővel, a cukorral és a vaníliarúd magjaival simára keverjük, majd hozzáadjuk a tejet is. Alacsony lángon, folyamatos keverés közben sűrű pudingot főzünk belőle. Végül hozzákeverjük a kockákra vágott vajat is, és szobahőmérsékletűre hűtjük.
A krém kb. felével megkenjük az alsó lapot, majd ráfektetjük a másodikat, és a tortát teljesen bevonjuk a maradék krémmel.
A szeletelt vagy durvára vágott mandulát száraz serpenyőben picit megpirítjuk, kihűtjük, majd megszórjuk vele a tortát.
ezzel nagyon lazán elkeverem és mehet a kivajazott és lisztezett formába...200 fokon megsütöm.. tűpróba, majd elzárom a gázt.. és a sütőbe hagyom kihűlni...kiveszem a formából, tá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tortát egyszerű elkészíteni, nagyon finom, könnyű sütemény! Ajánlani tudom, mert viszonylag gyorsan készíthető el, és nem lehet elrontani. A recept a Tortaimádó blogomról szárm...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Áztassuk hideg vízbe a 12 lapból álló színtelen zselatint. 2. Melegítsük fel a tejszínhabot, és engedjük fel benne a zselatinlapokat. 3. A megmosott epret turmixoljuk ös...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz150 gr porcukrot egy fél margarinnal (125 gr) és a vaníliás cukorral kikeverjük. 1/2 kg túrót elkeverjük a leszűrt gyümölcs konzervvel,majd hozzákeverjük a margarinos krémhez....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű