menu

Családireceptkönyv.hu

Töltött káposzta


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 6 főre
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


2 fej vöröshagyma
30-40 dkg füstölt hús
1 pár lángolt kolbász
11-15 savanyított káposztalevél
1 kg savanyított aprókáposzta
0,7 kg sertés darált hús
2 tojás
1 csésze rizs
fűszerek (só, egész bors, piros arany, fokhagyma, babérlevél)
3 dl tejföl
fehér kenyér

Elkészítés:


A vöröshagymát apróra vágjuk, olajon üvegesre pirítjuk és utána rátesszük a karikára vágott lángolt kolbászt és az előző este beáztatott és darabokra vágott füstölt húst, ami lehet oldalas, csülök stb.
A darált húst ugyancsak hagymával, fokhagymával, sóval, borssal ízesítve serpenyőben megpároljuk. Amikor a hús már kicsit megpirult, félretesszük és a közben elkészített rizzsel és két egész nyers tojással összekeverjük. A káposztaleveleket és az aprókáposztát átmossuk (ha túl savanyúnak találjuk).
Előkészítünk egy megfelelő méretű főzőedényt, aminek az aljára a füstölt húsok felét és a kolbászok felét tesszük. Erre kerül egy réteg aprókáposzta és pár babérlevél. Rárakjuk a káposztalevélbe göngyölt darált hús/rizs gombócokat. Erre újabb kolbász/füstölt hús réteg kerül babérlevelekkel (2-3 darab), majd újabb gombócok.
Az így összeállt egytálételt lassú tűzön 2-3 órán át pároljuk, főzzük.
A töltött káposztát a vendégvárás előtt pár nappal érdemes elkészíteni, hogy összeérjenek az ízek. Ezalatt az idő alatt hűtve kell tárolni.
Tálaláshoz mindenképpen kínáljunk piros aranyat/Erős Pistát, tejfölt és fehér kenyeret. Amennyiben a vendégek ízlése megkívánja, a káposztát be is lehet rántani.
A töltött káposzta római cseréptálban (Römertopf), akár kemencében is készre főzhető.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek, Kemencés ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: A
Pizza napoletana - Nápolyi pizza
Pizza napoletana - Nápolyi pizza

Először is készítse el az alapot. Ezután osszuk el a tésztát 250-270 g- os cipórkra. Minden tészta cipó felületét lisztezett felületen kinyújtjuk és elsimítjuk, hogy sima legyen...

Elkészítési idő: ???
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: László
Lacicsülök kemecében
Lacicsülök kemecében

A kemencét kb 4 óra alatt felfűtöm, közben előkészítem az ételt. A malacsütő edényt a sertészsírral kikenem. A csülköket alaposan átkenem a mustárral, és rászórom a fűszerek nag...

Elkészítési idő: 8 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar PARASZTLÁNGOS (KENYÉRLÁNGOS)
PARASZTLÁNGOS (KENYÉRLÁNGOS)

A langyos tejhez hozzáadjuk a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. A lisztet elkeverjük a sóval és az olajjal, majd hozzáöntjük az élesztős-cukros tejet. Ö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar kefires lepény
kefires lepény

A kefirt keverjük össze a szódabikarbónával, adjuk hozzá a tojást és a növényi olajat. A lisztet állandó keverés mellett apránként adjuk hozzá a masszához. Addig gyúrjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk