menu

Családireceptkönyv.hu

Diós és mákos patkó


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók: '/2 kg liszt, 25 dkg vaj vagy margarin, 2 egész tojás, 5 dkg cukor, 2 dkg élesztő, 2 dl tej, pici só.
_______________________________________________________
Bejgli

85 dkg liszt, 5 dkg élesztő, 10 dkg cukor, 30 dkg margarin, 2 dl tej, 1 tojás, 1 kiskanál só.
_______________________________________________________
Bejgli 2

fél kg liszt, 5 dkg cukor, csípett só, 1 margarin, 2 tojás, 2 dkg élesztő, 1 dl tej, fél óra pihentetés, átgyúrni, fél óra pihentetés, átgyúrni, tölteni.

Elkészítés:


Az élesztőt langyos tejjel és cukorral felfuttatjuk. a lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a jól felvert egész tojásokat, az élesztőt, porcukrot, sót, tejet, gyorsan összedolgozzuk, és két órán át deszkán letakarva
pihentetjük. Utána 2 nagyobb vagy 4 kisebb cipót formálunk belőle. Ha hosszúkásra akarjuk készíteni, téglalap alakúra, ha patkó formára, akkor oválisra nyújtjuk, '/2 cm vastagságúra. Rákenjük a tölteléket, a széleit 2 cm szélességben üresen hagyva, összecsavarjuk úgy, hogy a 'csavarás vége alul legyen. Sütőlemezre fektetjük, tetejét egész tojással megkenjük, és egy órán át langyos helyen kelesztjük. Utána kenjük át tojásfehérjével és '/2 órára tegyük hideg helyre. A tésztát hűtjük, ettől lesz a színe márványos. Sütőbe helyezés előtt az oldalait hegyes villával gyengén megszurkáljuk, nehogy felrepedjen, és forró sütőben 25-30 percig sütjük. a sütő ajtaját ne nyitogassuk.



Diós és mákos patkó

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Fánk
Fánk

A et egy nagyobb tálba tesszük. A közepébe lyukat fúrunk, és beleöntjük a langyos et. A be tesszük a porcukor felét, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és rátesszük a maradék porcukr...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Királyi sörös karaj
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar ZSUZSANNA Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Királyi sörös karaj

A hússzeleteket a tenyeremmel kicsit megcsapkodom, -ezt nem szoktam klopfolni-, sózom, borsozom, majd a mangalica zsíron mind a két oldalát elősütöm. Amikor a hús kérget kapott, t...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mrs Smith
Sajtos csirkemell, formában sütve
Sajtos csirkemell, formában sütve

Elkészítés: 3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal 10 dkg reszelt sajttal masszává keverjük. A felkockázott húst, sajtot a masszába keverjük. Az őzgerin...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Húsvéti nyúlseggtorta
Húsvéti nyúlseggtorta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk