1 nagy tepsi: 24 szelet (én a 20x 30 cm-es kis tepsiben szoktam csinálni: fél adagot)
Tészta:
5 tojás
200 g cukor
200 g liszt
100 ml olaj
100 ml viz
1 csomag sütöpor
1 nagy befőttes üvegnyi reszelt alma
Krém:
2 csomag vaniliás pudingpor
200 g cukor
fél liter tej
250 g ráma margarin
A tepsibe sütöpapirt teszek. Az almát lereszelem és kevés cukorral összekeverem, majd elegyengetem a tepsiben.
A tojásokat szétválasztom. A sárgáját a cukorral robotgéppel kikeverem. Majd bele az olaj + víz + liszt + sütöpor. A fehérjét külön kemény habbá verem, majd óvatosan beleforgatom a lisztes krémbe és ráöntöm az almára. Tüpróbáig sütöm (a fél adagos tészta kb. 20 perc alatt sül meg). Ha kész deszkára kiboritom, lehuzom az aljáról a papirt, majd visszacsusztatom a tepsibe.
A pudingot megfőzöm a tejjel + cukorral és amig még meleg, fakanállal belekeverem a vajat. Ezt kenem az alma tetejére. Én egy kis kókuszt is szórtam rá a végén. Hűtőben érdemes pihentetni 1 éjszakát.
A 2 csomag vaníliás pudingporhoz hozzáadjuk az 5 evőkanál cukrot, és 900 ml tejjel pudingot főzünk. Ha elkészült, többször megkeverve kihűtjük. A tésztához kettéválasztjuk a tojás...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: KözepesA sütőt előmelegítjük, egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjékből habot verünk, majd lassan hozzáadagoljuk a porcukrot, tovább ver...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűelkészitjük a krémet . - 4 dl tejszint felverjük amikor már elég kemény bele keverjük az Aranka vaniliás krémport és addig verjük amig jó kemény krémet kapunk -ugyan igy j...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA hozzávalókból linzertésztát készítünk. A tésztát tegyük fóliába, majd pihentessük a hűtőben 1-2 órát. Felhasználás előtt gyúrjuk át, majd a tenyerünk segítségével diónyi golyókat...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes