- 1 közepes v nagy cukkini
- sajt (bármilyen, de minél erősebb íze van, annál jobb)
- zöld (friss zeller, lestyán, petrezselyem v bármi)
- 1 közepes fej hagyma
- 1 löttyintés balzsamecet vagy citromlé
- só, bors, fokhagymapor
Egy serpenyőben (én wokban csináltam) vajat olvasztunk fel, rádobjuk a feldarabolt hagymát, majd a fűszereket, a felaprított "zöldet" és pár percig kevergetjük.
Aztán rárakjuk a lereszelt cukkinit, kis sót és kb 15 percig pároljuk/sütjük (fedő alatt, ha van), miközben egyszer-kétszer megkavarjuk, hogy ne tapadjon le.
Ha már az egész jól összetottyadt, akkor mehet bele a löttyintés balzsamecet és a lereszelt sajt. Ha a sajt elolvadt, és rendesen elkevertük, elzárjuk a tüzet és kész is. Kenyérre kenve vagy köretként tálalható.
- A sajt lehet tömlős is, vagy háromszög maci sajt :)
- Minél kisebbre reszeled a cukkinit, annál jobb.
- Ha a végén az egészet leturmixoljuk, úgy könnyebben kenhető, bár én azt még sose próbáltam.
A brokkolit sós vízben rakjuk fel főni. Míg a többi hozzávalóval dolgozunk, tartsuk a szemünket a brokkolin, mert úgy finomabb a salátában, ha nincs teljesen szétfőve, egy picit ro...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDen Emmentaler reiben und mit allen Zutaten außer den Champignons mischen. Mit Salz und Pfeffer abschmecken. Die Champignons waschen und die Stiele herausdrehen. Jeden Champigno...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször is el készítjük a a vajat a majonézt és a mustárt jól össze dolgozzuk.Egy lapos tálcára rá teszünk fóliát,de minden oldalán legyen kb 5 cm-rel hosszabb a fólia,majd a meg t...
Elkészítési idő: kb.1 öra Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 200C-ra. A céklákat egyenként alufóliába csomagoljuk (kevés olívaolajjal csöpögtetjük meg, és sózzuk), és kb. 1-1 1/4 óra alatt megsütjük. Kissé lehűtjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű