4 db alma (de bármilyen gyümölcsből jó, fagyasztottból is)
1 mirelit tészta (nekünk van hűtős Pâte sablée, de szerintem a leveles tésztából is biztos jó)
1 vaniliás cukor
1 tojás
1 ujjnyi vaj (25-30 g)
1 ek kukoricaliszt (gondolom a sima is jó)
2+3+1 evőkanál cukor
1 tk fahéj
A tésztát kiengedem, hogy szép langyos legyen, nem hideg.
1 almát meghámozok, picire felkockázom, beteszem egy bögrébe 2 ek cukorral meg 3-4 ek vízzel összekutyulva és 4-5 percig melegitem a mikroban aztán szétnyomkodom pépesre.
A másik 3 almát vékony szeletekre vágom (vagy előkészítem a másféle gyümit ami van). Aztán felmelegítem folyósra a vajat, hozzáteszek 3 ek cukrot, 1 tojást, 1 jó púpos ek kukoricalisztet, 1 tasak vaniliás cukrot, meg a meleg almás pempőt.
Belerakom a tésztát egy kivajazott lisztezett tortaformába úgy, hogy a szélén visszacsavargatom, hogy a széle magasabb legyen, kb. mint a pizzának. Villával kicsit megszurkodom, ráöntöm a krémet, rányomkodom a gyümölcsöket, meghintem 1 ek cukorral meg 1 tk fahéjjal. Mehet be a 180 fokos előmelegitett sütőbe 20-25 percre.
https://www.youtube.com/watch?v=cnGqShGhepA
A palacsinták meg vannak sütve A tejből, cukorból és a pudingporból sűrű pudingot főzünk, és még melegen hozzáadjuk a vajat is. A banánt és a narancsot megpucoljuk és apróbb dara...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: KözepesA megsütött piskótát egy tepsibe helyezzük. Elkészítjük a krémet: a tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval, apránként hozzákeverjük a porcukrot. A szobahőmérsékletű vajat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet tálba öntjük, hozzákeverjük a kakaót és a sütőport. A vajat a cukorral és a tojással habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lekvárt, a tejet, beleszórjuk a lisztes keveréke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű