- 5 tojás
- 5 ek. cukor + 1 vaníliáscukor
- 5 ek. liszt
- 1 cs. sütőpor
- késhegynyi szódabikarbóna
- lekvár
Az öt tojásfehérjét habbá verem. Egy másik tálban fehéredésig keverjük a tojássárgájákat a cukorral és a van.cukorral. A lisztben elkeverjük a sütőport és szódabikarbónát, majd a lisztes keveréket beletesszük a sárgájás masszába. Csomómentesre keverjük, majd a fehérjét is beleforgatjuk.
Előmelegített sütőben 175 fokon 13-15 percig sütjük a sütőpapírral bélelt nagy gáztepsiben.
Amikor kész, lehúzzuk az aljáról a papírt és konyharuha segítségével szorosan feltekerjük a hosszabik oldalán. Úgy érdemes feltekerni, hogy a vége az aljára kerüljön.
Amikor kihűlt, kibontjuk, megkenjük lekvárral, visszatekerjük, kész.
Első lépésként alaposan kivajaztam, majd rétesliszttel megszórtam a kuglóf formát és előmelegítettem a sütőt 200ºC-ra alsó-felső állásban. A vajat a porcukorral jó habosra kevert...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, majd betesszük folpackba csomagolva 30-60 percre a hűtőbe. Közben kizsírozunk, lisztezünk egy tepsit, és a sütőt előmelegítjük 175 fokosra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk egészen addig amíg krémessé válik. A tészta felét sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 10-12 percen át sütjü...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesAz amaránt felét és az 5 dkg finomra zúzott magot összeöntjük és félretesszük. Minden mást alaposan összekeverünk, egy olyan masszára van szükségünk, amiből szép golyókat lehet gy...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű