Tésztához:
25 dkg Ráma
50 dkg liszt
25 dkg túró
2 dl tejföl
1 db tojás
10 dkg reszelt sajt (jobb ha füstölt sajt is van benne)
4 dkg élesztő (tejfölben felfuttatva)
1-2 kk só
1 csipet cukor
Tetejére:
1 tojás
5 dkg reszelt sajt
A tészta alapanyagokat (kivéve a sajt!) összegyúrjuk, téglalap alakúra nyújtjuk, megszórjuk a sajt felével, majd összehajtogatjuk (4 oldalról).
Ezután 30 percet állni hagyjuk, majd újból kinyújt, rászórjuk a sajt másik felét, hajtogatjuk.
Ezután még 1x 30 percet kell állnia, aztán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, tetejét megmintázzuk, kiszaggatjuk. Tepsibe rakjuk, tojással bekenjük, sajjtal megszórjuk. Közepes lángon kb. 15 perc alatt készre sütjük.
Kinga jegyzetek:
Szerintem inkább 2-3 vagy 3-4 kk só kell, 1-2 nem elég!
Én az egészet beleraktam a kenyérsütő gép kavaró+dagasztó funkciójára. Utána kinyújt+bevagdos+kiszaggat+megken --> sütő.
Én 190 fokon sütöttem és úgy jó lett.
Keverjük össze a lisztet, a sütőport, a sót és a cukrot a vajjal egy tálban. Adjunk hozzá egy kis tejet, és szórjuk bele a parmezánt is. Robotgép tésztakeverőjével (vagy kézzel) gy...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: NehézA hozzávalókat a dagasztó gépbe rakom könnyen kezelhető tésztát kapunk. A formának, belsejét enyhén lisztezzük ki, majd tésztával nyomkodjuk ki. Előmelegített sütőben 180 fokon süt...
Elkészítési idő: 1 ó Nehézség: KönnyűA liszteket, útifűmaghéjat és a szódabikarbónát összekeverjük egy tálban. Elmorzsoljuk benne a puha vajat. Hozzá keverjük a totut és a sót. Betesszük a hűtőbe legalább...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, darált diót, sót összekeverjük és elmorzsoljuk benne az olvasztott margarint. 1 dl langyos tejben feloldjuk a cukrot, majd az élesztőt felfuttatjuk. a tojás sárgákkal és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű