Hozzávalók 2 főre:
900 g zöldbab
hagymás réteg:
1 evőkanál olivaolaj
1 nagy vöröshagyma
64 g liszt (nekem csicseriborsó liszt)
30 g reszelt parmezán sajt
só
gombás réteg:
1 evőkanál olivaolaj
8-10 közepes gomba
4 gerezd fokhagyma
3 evőkanál liszt
120 ml leves (kockából vagy vegetából is jó)
235 ml tej (nekem mandulatej)
30 g reszelt parmezán sajt
só, bors
Zöldbabot ha nyers, akkor előtte meg kell főzni majdnem készre, ez forrás utántól 4 perc. De én konzerveset használtam, úgyhogy nekem nem kellett főzni.
Hagymát szeleteld fel és kis olajon párold meg. Szedd ki a serpenyőből egy tányérba.
A hagymás serpenyőbe tedd a lisztet és 1-2 percig piritsd át, majd öntsd rá a hagymára. Add hozzá a sajtot + sót, keverd el, tedd félre.
1 ek olivaolajon piritsd meg a vékonyra szeletelt gombát a fokhagymával. Tedd rá a lisztet, piritsd pár percig, majd mehet rá a leves + tej, elkever. Majd ha szépen besűrűsödött 4-5 perc, akkor tedd hozzá a sajtot, sót, borsot és boritsd bele a babot is. Jól keverd át.
Mehet a tepisibe pici olaj, majd a gombás-babos keverék. Majd szépen a tetején oszlasd el a hagymás trutyit. 25 percig süsd a sütőben fedő nélkül.
Yummmmmmi
Nemcsak egy egész csirkét, hanem kicsontozott, bőr nélküli csirkemellet is választhatunk a boltban, hogy megsüssük, ám a kétféle hús grillezési módja nem is különbözhetne jobban eg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A brokkoli rózsáit leszedjük és megmossuk. Ha kell, a szárakat is meghámozzuk, felszeleteljük. A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. 2. A hagymát meghámozz...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűMost inkább lépésről lépésre leírom, hogy én hogyan készítem el a kenyeremet. Célom, hogy a kezdők hibáit kivesézzem, hátha más nem követi majd el ezeket. 1. lépés: a kovász fri...
Elkészítési idő: 20óra Nehézség: KözepesA tormakrém hozzávalóit összekeverjük, és hűtőbe rakjuk legalább 30 percig, hogy a krém kicsit megszilárduljon. Eközben a kígyóuborkát felkarikázzuk, a füstölt lazacot vékony cs...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz