menu

Családireceptkönyv.hu

Tepsis gombás zöldbab


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 2 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 2 főre:

900 g zöldbab

hagymás réteg:
1 evőkanál olivaolaj
1 nagy vöröshagyma
64 g liszt (nekem csicseriborsó liszt)
30 g reszelt parmezán sajt


gombás réteg:
1 evőkanál olivaolaj
8-10 közepes gomba
4 gerezd fokhagyma
3 evőkanál liszt
120 ml leves (kockából vagy vegetából is jó)
235 ml tej (nekem mandulatej)
30 g reszelt parmezán sajt
só, bors

Elkészítés:


Zöldbabot ha nyers, akkor előtte meg kell főzni majdnem készre, ez forrás utántól 4 perc. De én konzerveset használtam, úgyhogy nekem nem kellett főzni.

Hagymát szeleteld fel és kis olajon párold meg. Szedd ki a serpenyőből egy tányérba.
A hagymás serpenyőbe tedd a lisztet és 1-2 percig piritsd át, majd öntsd rá a hagymára. Add hozzá a sajtot + sót, keverd el, tedd félre.

1 ek olivaolajon piritsd meg a vékonyra szeletelt gombát a fokhagymával. Tedd rá a lisztet, piritsd pár percig, majd mehet rá a leves + tej, elkever. Majd ha szépen besűrűsödött 4-5 perc, akkor tedd hozzá a sajtot, sót, borsot és boritsd bele a babot is. Jól keverd át.

Mehet a tepisibe pici olaj, majd a gombás-babos keverék. Majd szépen a tetején oszlasd el a hagymás trutyit. 25 percig süsd a sütőben fedő nélkül.
Yummmmmmi

Tepsis gombás zöldbab

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egészséges életmód,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres
Grillezett csirkemell
Grillezett csirkemell

Nemcsak egy egész csirkét, hanem kicsontozott, bőr nélküli csirkemellet is választhatunk a boltban, hogy megsüssük, ám a kétféle hús grillezési módja nem is különbözhetne jobban eg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sajtos brokkolikrémleves
Sajtos brokkolikrémleves

1. A brokkoli rózsáit leszedjük és megmossuk. Ha kell, a szárakat is meghámozzuk, felszeleteljük. A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. 2. A hagymát meghámozz...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kovászos kenyérről kezdőknek
Kovászos kenyérről kezdőknek

Most inkább lépésről lépésre leírom, hogy én hogyan készítem el a kenyeremet. Célom, hogy a kezdők hibáit kivesézzem, hátha más nem követi majd el ezeket. 1. lépés: a kovász fri...

Elkészítési idő: 20óra
Nehézség: Közepes
share
Vendégváró lazacos-tormakrémes falatok
Vendégváró lazacos-tormakrémes falatok

A tormakrém hozzávalóit összekeverjük, és hűtőbe rakjuk legalább 30 percig, hogy a krém kicsit megszilárduljon. Eközben a kígyóuborkát felkarikázzuk, a füstölt lazacot vékony cs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk