1 tyúk
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
3 sárgarépa
2 fehérrépa
egy negyed zeller
1 krumpli, 1 paprika, 1 paradicsom (egészben)
15 dkg zöldborsó (aki szereti)
1 kis darabka gyömbér
néhány szem egész bors
egy körömnyi babérlevél
1 csokor petrezselyem
1 szál zellerzöld
só
A tyúkot megtisztítjuk, megmossuk, feldaraboljuk. A hagymát, fokhagymát, zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A fűszereket ha lehet kis vászonba kötjük, hogy könnyen ki tudjuk venni. A petrezselymet és a zellert is mossuk, és összekötözzük.
A feldarabolt tyúkot hideg vízben feltesszük főni, lassú tűzön felforraljuk, majd leszedjük a habját, sózzuk, bele a hagymát, fokhagymát, zöldségeket, fűszereket, zöldeket.
Lefedve lassú tűzön főzzük, majd 15 perccel a vége előtt hozzátesszük a zöldborsót is.
A felaprított sütőtököt tepsiben sütöm kb. 1 órát. Lábosban megpirítom a vöröshagymát és fokhagymát. Kevés barna cukrot szórok bele, hogy kellemes édes karamellás íze legyen majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA főtt sonkát kisebb darabokra vágjuk vagy tépkedjük, és a sonkaléhez adjuk, feltesszük főni. A zöldségeket megpucoljuk, a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret felkarikázzuk, a b...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTejlevest is tudtam fozni, otthon láttam anyámtól. A bográcsba előbb néhány csepp vizet öntöttem, hogy a tej, amit ráöntök ki ne fusson forralás közben. Amikor forrt, beletör...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA forró olajban megfonnyasztjuk a felaprított hagymát. Hozzáadjuk a kockákra vágott húst, és fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a lisztet, a felszeletelt sárgarépát és fehérrépát,...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: Könnyű