1 kisebb sertéscsülök vagy füstölt oldalas vagy 30-40 dkg egyéb füstölt hús, 2 marék savanyú káposzta, 2 evőkanál zsír, 3 evőkanál liszt, 1 fej vöröshagyma, 1 kanál színes paprika, 1 szál házi kolbász, késhegynyi őrölt bors, 1 babérlevél, 1 csípős paprika, 2 kanál tejföl, só.
A csülköt vagy a füstölt húst a főzés előtt egy-két órával meleg vízben megáztatjuk, megkaparjuk, tisztára mosva, bő hideg vízben főni tesszük (előző nap is elkészíthető). Ha a hús puhára főtt, kivesszük, és levében a savanyú káposztát puhára főzzük. Közben a káposztába tesszük az őrölt borsot, a babérlevelet, a csípős paprikát és a karikára vágott házi kolbászt. A zsírból és a lisztből barnára pirított rántást készítünk, közben beletesszük az apróra vágott vöröshagymát, hozzátesszük a színes paprikát, hideg vízzel gyorsan fölengedjük, simára keverjük, és a káposztára öntjük, 10-15 percig lassú tűzön főzzük. Közben a csülköt kicsontozzuk, és annyi darabra vágjuk, ahány személyre készítettük az ételt. Tálba tesszük, és rámerjük a forró káposztát, tejföllel meglocsoljuk, és forrón tálaljuk.
Az ételt csak akkor sózzuk, ha a füstölt hús leve nem volt elég sós.
A muffinformákat kikenjük vajjal. Egy serpenyőben pár perc alatt lepirítjuk a baconszeleteket. A toastkenyereket egy nyújtófa segítségével kilapítjuk, és belenyomogatjuk a muffinf...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit lereszeljük, besózzuk, kicsit állni hagyni majd kinyomkodjuk a levét. Összekeverjük a kicsire vágott párizsival, vagy bármilyen puha szalámival, Hozzákeverjük a reszelt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát felaprítjuk és üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a húst,sózzuk,borsozzuk hozzáadjukm a paprikát és a fokhagymátmeg a köményt. Felöntjük vízzel és 30perc alatt puhára párolju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tisztított zöldségeket felaprítjuk, majd a fűszerekkel összekeverjük. Teflonserpenyőben a zsiradékot felhevítjük és jól átforgatjuk benne a zöldségeket (én kicsit lefedem amíg...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű