4 szép szelet pontyfilé, só, citromlé, liszt, olaj, cukor, ecet, 1 csomó kapor 2 dl tejszín, 3 dl csontleves (lehet leveskockából is)
A halfiléket, picit megsózzuk, citromlével meglocsoljuk, és 10 percig állni hagyjuk, majd szalvétán leszárítjuk. Ezután beforgatjuk lisztbe, és forró olajban mindkét oldalát megsütjük. Négy evőkanálnyi olajon világosra pirítunk egy púpozott evőkanál lisztet a finomra vágott kaporral együtt, majd csontlevessel felengedjük, és sóval, cukorral, pici ecettel ízlés szerint fűszerezzük. Végül hozzáadjuk a tejszínt és jól kiforraljuk. A halszeleteket vajas burgonyával tálaljuk, s félig bevonjuk a mártással.
A mártás készítését és a halszeletek sütését egyszerre időzítsük, hogy frissen, melegen kerüljön mindkettő az asztalra.
A fagyasztott, kilós halakat kiolvasztjuk. A kiolvadt halakat egy tálban lesózzuk, valamint ráöntjük a tejet. Jó órát "úsztatjuk " benne. (Ettől finomabb lesz!) Amíg a tejben úszn...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű,a halat be sózom roston meg sütőm,vagy ki rántom,az olajat fel teszem a tűzhelyre bele teszem a lisztet és az apróra vágott kaprot,világosra piritóm,majd fel öntöm a húslevessel,b...
Elkészítési idő: 1 öra Nehézség: Könnyű1.Preheat the oven to 220°C, fan 200°C, gas 6. Line a baking tray with a silicone mat or baking paper, put the cauliflower florets on the tray, drizzle over 1 tablespoon oil, seaso...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA krumplit héjában megfőzöm, a halakat megpucolom, kibelezem, törzsét felszeletelem, vagy ha kishal, akkor beirdalom. A tepsit kizsirozom és beleterítem a karikázott főtt krumplit...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes