A tésztához
15 dkg búza-rétesliszt (BFF 55)
15 dkg búzaliszt (BL55)
12 dkg margarin
12 dkg porcukor
2 db tojássárgája
A habhoz
2 db tojásfehérje
12 dkg kristálycukor
15 dkg dió (darált)
A töltelékhez
15 dkg sárgabarack lekvár
A tészta hozzávalóiból tésztát készítek.
Kinyújtom a tésztát és nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatom.
A kosárkába teszem a tésztát és belenyomkodom.
Tepsibe rakom. Mindegyik kosárka aljába 1 teáskanál házi baracklekvárt teszek.
A tojásfehérjét a cukorral tejföl sűrűségűre verem,majd belekeverem a darált diót.
Habzsák vagy evőkanál segítségével 3/4 részig megtöltöm a kosárkákat a diós habbal.
180 C fokon kb. 20 percig sütöm szép világosra. Porcukorral díszítem.
A cukkinit megtisztítjuk és felszeleteljük, edénybe tesszük. Annyi vizet öntünk rá ami ellepi, sózzuk és borsozzuk, puhára főzzük. Mikor megfőtt hozzáadjuk petrezselymet és a fokha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA madarat előző nap kifaragjuk, lekenjük aszpikkal. Másnap a sonkatekercset a csirkemájas töltelékkel (a hagymán pirított májat a fűszerekkel kétszer ledaráljuk és hozzáadjuk a b...
Elkészítési idő: 225 perc / elők Nehézség: KözepesA darabolt gyümölcsöt hideg vízben a tűzhelyre teszem, beledobom a citromhéjat, csipet sót, cukrot és szegfűszeget. Amíg felforr, a tejszínnel a lisztet simára keverem. Amint fel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű