Hozzávalók 4 személyre:
70 dkg krumpli
3 evőkanál kukoricadara
3 evőkanál olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
1 teáskanál szezámmag
1 kávéskanál fűszerpaprika
rozmaring
só
A krumplit hámozd meg, mosd le, csepegtesd le jól, vagy töröld át papírtörlővel. Vágd hozzávetőleg egyforma nagyságú szeletekre. Vegyítsd a kukoricadarát, a szezámmagot, a fűszerpaprikát, a sót, és az olajat, majd keverd össze a krumplival. Pakold zsiradékkal megkent tepsibe, dobj még hozzá kettévágott fokhagymagerezdeket és rozmaringot is.
Ha szereted, más fűszernövényt is rakhatsz a krumplihoz. Tedd előmelegített sütőbe, és 200-220 fokon körülbelül 45 perc alatt süsd meg. Akkor jó, ha a krumpli kívül szép piros, ropogós, belül viszont puha. Kínálj hozzá saját készítésű mártogatóst, salátát!
1/2 liter tejben felverjük keményedésig a 2 csomag Aranka vanilia ízű krémport -a kekszeket egy kicsit magasabb falu tálban sorakoztatjuk -rá kanalazzuk a krémet keves...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűAz almákat meghámozzuk, kimagozzuk és gerezdekre vágjuk. Beletesszük egy edénybe és felöntjük hideg vízzel. Az almákat lepje el. Adjuk hozzá a cukrot, a fahéjat, szegfűszeget. Ke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 liter vízben feltesszük főni a hámozott, szeletekre vágott almát. Beletesszük a fűszereket, a cukrot, és picit megsózzuk. Ha már kissé puhára főtt az alma, akkor a keményítőt tej...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű