hozzávalók / 4 adag
1 közepes fej vöröskáposzta
1 db alma
10 dkg vaj
5 dkg barna cukor
50 ml balzsamecet (vagy almaecet)
1 kk fahéj (őrölt)
1 kávéskanál szegfűszeg (őrölt)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (frissen őrölt)
elkészítés
A káposztát vékonyan felszeleteljük, az almát kb. 1 cm vastagra daraboljuk.
Egy nagy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd hozzászórjuk a cukrot és addig kevergetjük, míg teljesen fel nem olvad.
A cukros vajhoz keverjük a káposztacsíkokat és az almagerezdeket.
Fűszerezzük, meglocsoljuk a balzsamecettel és jól összekeverjük.
Fedő alatt közepes tűzön kb. 30 percig pároljuk, hogy az ízek jól összeérjenek.
Végül fedő nélkül pár perc alatt elforraljuk róla a maradék levet.
A burgonyákat sós vízben kockákra vágva megfőzzük. Ha megfőtt, picit kihűtjük, krumplinyomóval áttörjük. Lisztet, zsírt, sót,őrölt borsot, tojást teszünk hozzá, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA zöldbabot 4-5 percig forraljuk. Után a baconszalonnába tekerjük. Lisztbe, tojásba és darált dióba fogatjuk. Olajba kisütjük, de lehet fóliában is, sütőben sütve.
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA fokhagymát megtisztítjuk, és belenyomjuk a tejszínbe. A füstölt sajtot is hozzáreszeljük. Bevagdossuk a burgonyákat, hogy "tarajos" legyen a teteje, minél mélyebben vágjuk, anná...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: Könnyű