Hozzávalók:
70 dkg burgonya
20 dkg mozzarella
20 dkg bacon
0,5 dl főzőtejszín
6 evőkanál tejföl
1 tojás sárgája
1 teáskanálnyi tárkony
só, bors
olaj
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, felszeleteljük, majd sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és kiolajozott tepsibe tesszük, hozzáadjuk a felszeletelt bacont és az apróra vagdosott mozzarellát is, összekeverjük. A tejszínbe keverjük a tejfölt, a tojássárgáját és fűszerezzük, ezzel leöntjük a burgonyát és jól összekeverjük. 15-18 percen át sütjük 180 fokos sütőben és kínálhatjuk is.
A karfiolt köményes, sós vízben megfőzzük, majd lecsöpögtetjük, és krumplitörővel vagy villával darabosra törjük. A kenyeret késes aprítóban morzsává daráljuk, majd a karfiolhoz ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst főzzük meg kétszer annyi vízben. Fontos, hogy hideg vízbe tegyük bele, és ne sózzuk! (A só megrepedezteti a rizs külső rétegét, így kijön belőle a keményítő, és emiatt raga...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű1. Egy lábasban olajat forrósítunk, hozzáadjuk a zöldborsót, az apróra vágott petrezselymet, kevés bazsalikomot és a reszelt fokhagymát, néhány percig kavargatva pároljuk. 2. Felö...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű