Hozzávalók a tésztához:
30 dkg liszt
10 dkg krémsajt
6 evőkanál olaj
3 evőkanál tej
1 teáskanálnyi sütőpor
só, bors
A töltelékhez:
40 dkg káposzta
40 dkg darált sertéshús
1 kisebb hagyma
1 tojás
2 dl tejföl
10 dkg mozzarella
csipetnyi őrölt kömény
só, bors
Elkészítése:
A tészta alapanyagait egy tálba tesszük, robotgéppel összeállítjuk, majd kinyújtjuk. Kivajazunk egy hőálló edényt és belesimítjuk. A káposztát közben lereszeljük és egy kevés olívaolajon dinsztelni kezdjük, majd hozzáadjuk a darált húst is fűszerezzük. 10-15 percen át pároljuk. Ezt követően levesszük a tűzről és hozzákeverjük az apróra vagdosott hagymát is, majd ráhalmozzuk a tésztára. A tojást a tejföllel összekeverjük, majd a mozzarellát is apró darabokra vagdossuk és belekeverjük, a tetejére öntjük. 20-25 percen át sütjük 180 fokon és fogyaszthatjuk is.
Mindent összekeverek, hűtőben állni hagyom (legalább 30 perc) Egy nagy doboz tejfölt kikeverek 2 tojásfehérjével, plusz még 2 egész tojással és ráöntöm a gombócokra, előmelegítet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk.Jól nyújtható legyen! 5mm vastag téglalappá nyújtjuk,1cm széles csíkokat vágunk,ezeket megsodorjuk,és méretre vágjuk.Sós,olajos vízben kifőzzük. A zse...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés A tepsi aljára terítem a kockákra vágott szalonnát, erre kerül a felkarikázott nyers burgonya fele. Megsózom. Rárakom a karikákra vágott kolbászt, vöröshagymát (kis dar...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kelkáposztát 4 felé vágjuk, torzsáját kivágjuk (úgy, hogy azért a negyed fej ne essen szét), annyi sós vízbe tesszük fel főzni, hogy a víz ellepje. A hagymát megpucoljuk, kockák...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű