menu

Családireceptkönyv.hu

Sajttal és gombával töltött csirkemell! Nem a megszo


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
1 nagy csirkemell
2 dl tej
4 gerezd fokhagyma
1 paradicsom
15 dkg gomba (konzerv)
petrezselyemzöld
10 dkg reszelt ementáli
olívaolaj
só, bors

Elkészítés:


Elkészítése:
A húst megmossuk, majd nagy szeletekre vágjuk és egy tálba tesszük, ráöntjük a tejet, hozzáadunk 2 gerezd zúzott fokhagymát, lefedjük és legalább 2 órán át hűtőben pihentetjük. Így a hús megpuhul, csodás íze lesz és gyorsan megsül. Közben a gombát, a paradicsomot a maradék fokhagymát és a petrezselyemzöldet robotgéppel összedolgozzuk. Nem kell teljesen pépesíteni, maradjon darabos. A húsokat egy tányérra tesszük, sózzuk és borsozzuk, minden szeleten elkenünk egy adag gombás pépet és elosztjuk rajtuk a reszelt sajtot. Feltekerjük és hústűvel rögzítjük ha szükséges, majd egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, meglocsoljuk pár csepp olívaolajjal és beletesszük a húsokat, átkenjük olajjal. 180 fokon sütjük 30 percen át és már kínálhatjuk is! Tálaláskor megszórhatjuk friss zöldpetrezselyemmel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Csirke gombával és borral sütve (Sóbors)
Csirke gombával és borral sütve (Sóbors)

A lisztbe beleszórjuk a sót, borsot, fokhagymaport, majd alaposan elkeverjük. A csirkemellfilét egyben is hagyhatjuk, vagy szeletekre vágva, kiklopfolva megforgatjuk a lisztben....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Édesburgonyás mustáros csirkefasírt - paleo
Édesburgonyás mustáros csirkefasírt - paleo

A csirkemellet a fűszerekkel, a tojással, hagymával, fokhagymával és a lenmag őrleménnyel együtt tedd be késes robotgépbe és aprítsd meg, én teljesen pépesre kevertem. Ha nincs rob...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Karácsonyi pulyka
Karácsonyi pulyka

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Nehéz
share
Borított csirkecomb
Borított csirkecomb

A combokat lebőrözzük és kicsontozzuk, lehetőleg úgy, hogy a hús egyben maradjon. A tenyérnyi darabokat enyhén kiklopfoljuk, besózzuk, borsozzuk, és hűtőbe tesszük. Ragu kész...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk