Hozzávalók:
1db nagy csirkemell
1 doboz gombakonzerv
1 fej vöröshagyma
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 doboz zöldborsókonzerv
0,5 l tejszín
negyed csomag tárkony
só, bors
majoranna
egy kevés csigatészta
Elkészítése:
Kis olajon megpárolom a gombát és a vöröshagymát, majd hozzáadom a csíkokra vágott csirkemellet. Karikákra vágom a fehér és sárgarépát és azt is hozzáadom, majd az egészet felöntöm vízzel. Amikor a hús már félig megfőtt, hozzáadom a zöldborsót és a fűszereket. 10 perc múlva felöntöm tejszínnel. Összeforralom az egészet, majd hozzáadom a tésztát. Ha az is megfőtt és a csirkemell is, akkor elkészült a leves.
1: Mossuk meg a spárgát, vastagon hámozzuk meg és vágjuk le az alsó fás részét. 2: Tegyük a hulladékot egy lábasba, öntsük fel a vízzel. 3: Adjuk hozzá a sót és a cukrot, majd 10...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kolozsvári szalonnát, a Nyúlját, és a lapockát a zsíron elősütöm, hozzá adom a hagymát és együtt párolom, majd felöntöm fél liter vízzel. Ha a nyúlja félig megfőtt, hozzáadom a s...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA karajcsontot 2-2,5 l hideg, sós vízben felteszünk főni. Fedjük le. Mérsékelt tűzön, épphogy csak gyöngyözve főzzük 2 órán keresztül. Közben egy szűrőkanál segítségével mindig sze...
Elkészítési idő: 150 perc Nehézség: KönnyűA csirkét egy fazékba tesszük, felöntjük annyi vízzel, amennyi jól ellepi és elkezdjük főzni. Amikor felforr a víz, a tetejét lehabozzuk majd sózzuk. Gyenge tűzön addig főzzük, amí...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű