Hozzávalók:
6 csirkecomb
70 dkg megtisztított burgonya
1 nagy paradicsom
4 gerezd fokhagyma
fél teáskanálnyi curry
0,5 dl szára vörösbor
só, bors
olaj
Elkészítése:
A megtisztított burgonyát felvagdossuk és olajjal kikent tepsibe tesszük. A húsokat átkenjük sóval és borssal, rátesszük a burgonyára. A paradicsomot a fokhagymával együtt összeturmixoljuk és belekeverjük a curryt és a vörösbort is, ráöntjük a húsra. 2-3 evőkanálnyi olajat is eloszlatunk rajta és 40-45 percen át 180 fokos sütőben sütjük. Időközben a húsokat megforgatjuk, hogy minden oldaluk jól megpiruljon.
A sajtot ujjnyi hasábokra vágjuk. A tojásokat felverjük a sóval, a zsemlemorzsát összekeverjük a rozmaringgal. A sajtot először a lisztbe, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsába f...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA párizsit kb. 1 cm- es kockákra daraboljuk. A vöröshagymát apró kockákra vágva olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a zöldpaprikát szeletelve, a paradicsomot aprítva és 2 dl vízzel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A 2/3 bögre meleg vízben feloldjuk az élesztőt és a cukrot. Gyakorlatilag belekeverjük. 2. Ezután jöhet az összes többi hozzávaló, annyi hogy csak két bögre lisztet borítsunk h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Úgy készül, hogy az alap lecsót elkészítem, kevés paradicsommal, hogy ne legyen túlságosan szaftos. 2. Bő, sós vízben kifőzöm az óriás kagylótésztát. 3. Kivajazott, hőál...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű