350 g liszt
2,5 dl tej
25 g vaj vagy margarin
5 g élesztő
Pici só, cukor
tej a lekenéshez
Felfuttatjuk az élesztőt a langyos tejjel cukorral.
Ha felfutott osszekeverjük a többi hozzávalóval jól átgyúrjuk.Kicsit ragadóstésztát kapunk.Lisztezett deszkán két felé osztjuk a tésztát.Kör alakúra nyújtjuk őket és mindkettőből 4 háromszöget vágunk.Kinyújtjuk es a szélesebb felétől feltekerjük.
Tejjel megkenjük.Megszorhatjuk sóval, köménymaggal.Előmelegitett sütőbe egy tálba vizet rakunk.200 fokon 20 perc alatt pirosra sütjük.
A krumplit héjában megfőzzük. Langyosra hűtjük, megtisztítjuk, krumplinyomón áttörjük. Az élesztőt a tejfölbe morzsoljuk, összekeverjük. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. (Lágy,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztbe belekeverjük a sikért és a sót is. A közepébe mélyedést készítünk, ahova belemorzsoljuk az élesztőt és beleöntjük a langyos, tejszínes vizet. Hagyjuk felfutni az élesztőt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az egészet egy szép nagy tálban bedagasztom (kb 1/2 órát, kézzel), majd félre teszem. 2. Kb. 5-6 órát kelesztem. Közben még 2-szer átdagasztom (kb. 5-5 perc). 3. Az utolsó da...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük. A formákat kikenjük, vagy papírt teszünk bele. A sonkát ,hagymát nagyon apróra kockázzuk. Egy tálban a liszthez adjuk a sütőport, a fűszereket, majd jól öss...
Elkészítési idő: 40perc Nehézség: Könnyű