0,5 dl tej
0,5 dl habtejszín
1 adag presszó kávé
2 cl szilvapálinka
2 kávéskanál méz
1 csipet őrölt fahéj
A tejet és a tejszínt összekeverjük, felmelegítve felhabosítjuk, a pohár szélén óvatosan belecsorgatjuk a mézet, hogy a hab ne törjön, majd a frissen főzött kávéhoz keverjük a szilvapálinkát és óvatosan, lassan a szélén bele eresztjük a habos tej- tejszín keverékbe.
Végül megszórjuk egy csipetnyi őrölt fahéjjal.
Turmixgéppel össze kell turmixolni a hozzávalókat és már kész is.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vodkába beletesszük a fahéjrudat, a szegfűszeget és a csillagánizst. Napfénytől elzárva 1 hétig érleljük a keveréket. 2. Az almalét és a cukrot összefőzzük, beletesszük az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cappucino port elkeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Folyamatosan adagolva hozzá a tejszínt csomómentesre keverjük. Lassú tűzön kissé felmelegítjük (nem kell forral...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA 4 pohár karimáját a limelébe merítjük, majd megforgatjuk a cukorban és hagyjuk száradni. Az avokádót félbevágjuk, a magot eltávolítjuk, a húsát egy kiskanállal kiszedjük, durvár...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű