menu

Családireceptkönyv.hu

"Pálinkás jóreggelt!"


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


0,5 dl tej
0,5 dl habtejszín
1 adag presszó kávé
2 cl szilvapálinka
2 kávéskanál méz
1 csipet őrölt fahéj

Elkészítés:


A tejet és a tejszínt összekeverjük, felmelegítve felhabosítjuk, a pohár szélén óvatosan belecsorgatjuk a mézet, hogy a hab ne törjön, majd a frissen főzött kávéhoz keverjük a szilvapálinkát és óvatosan, lassan a szélén bele eresztjük a habos tej- tejszín keverékbe.
Végül megszórjuk egy csipetnyi őrölt fahéjjal.

"Pálinkás jóreggelt!"

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zsírtej, tojástej-paleo
Zsírtej, tojástej-paleo

Turmixgéppel össze kell turmixolni a hozzávalókat és már kész is.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
ALMÁS PITE LIKŐR
ALMÁS PITE LIKŐR

1. A vodkába beletesszük a fahéjrudat, a szegfűszeget és a csillagánizst. Napfénytől elzárva 1 hétig érleljük a keveréket. 2. Az almalét és a cukrot összefőzzük, beletesszük az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ani44
Cappuccino likőr
Cappuccino likőr

A cappucino port elkeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Folyamatosan adagolva hozzá a tejszínt csomómentesre keverjük. Lassú tűzön kissé felmelegítjük (nem kell forral...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Málnás avokádó ital
Málnás avokádó ital

A 4 pohár karimáját a limelébe merítjük, majd megforgatjuk a cukorban és hagyjuk száradni. Az avokádót félbevágjuk, a magot eltávolítjuk, a húsát egy kiskanállal kiszedjük, durvár...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk