100g Nutri free per pane
2 ek köles liszt
2 ek cirok liszt
2 ek hajdina liszt
2 ek amarant liszt
2 ek barna rizsliszt
2 ek zabpehely
1 ek mandula liszt
1 ek útifűmaghéj liszt
1 ek bambusz rost
1 ek puffasztott amarant
Ha az egész nincs 300g, akkor Schar B-vel kiegészítem.
1 mk aszkorbinsav
1 tk só
1 tk cukor
15 g friss élesztő
30 ml vízben zselésített chiamag
1 ek növényi joghurt
Kb 250 ml víz
2 ek házi kacsazsír
Dagasztás után formában kelesztés 35 fokon 40 -50 percig. Sütés 200 fokon 10 percig, majd 170 fokon 40 -50 percig.
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd belereszeljük a sajtot, beleszórjuk a sót, és jól összekeverjük. Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk 1,5 dl langyos, de nem forró tejben, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban keverjük össze a lisztet, az élesztőport, a cukrot, adjuk hozzá a tojást, az olajat, a vizet és a sót is, gyúrjunk belőle rugalmas, sima tésztát (kb. 10 perc). Tegyük va...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA vajat és a lisztet késes robotgéppel (vagy kézzel) eldolgozom, kb. 2 cm vastag téglalapra igazítom, majd fóliába csomagolva hűtőbe teszem. A többi hozzávalóból bedagasztom a tés...
Elkészítési idő: 4 óra Nehézség: NehézA kenyérsütő gépbe egymás után rakjuk: - langyos víz - tej - cukor - élesztő - vaj - liszt - só - C vit. tabl Elindítjuk: Normál fokozat- 3 óra 10 percig dagaszt -pár per...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes