Bagett
Imádom ezt a bagettet, még másnap is puha, olyan mintha friss lenne. Szerintem ez a kenyér elronthatatlan.
250 gr. Mimen fehér lisztkeverék
200 ml. viz
1 tojás
1/2 ev. zsiradék vagy 1 ev. olaj
1 púpos tk. utifűmaghéj
1 kk. cukor
1 tk. só
1 tk. instant élesztő
4-5 percig dagasztottam géppel, formáztam, kelesztettem meleg sütőben 30 p. Bagett sötőben sütöttem ki. De szerintem ha valakinek nincs enélkül is működik, bár úgy még nem próbáltam.
Fél bögre langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt. (A cukrot a tejbe szórjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, aztán megvárjuk, hogy a tetején vastag halványbarna hab képződj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban keverjük össze a lisztet, az élesztőport, a cukrot, adjuk hozzá a tojást, az olajat, a vizet és a sót is, gyúrjunk belőle rugalmas, sima tésztát (kb. 10 perc). Tegyük va...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 1/2 csésze vízet a 2 csomag élesztőporral és a 2 tk mézzel összekeverem és megvárom míg az élesztő aktivizálódik. A dagasztó tartályába addíg beleteszem a többi vizet, mézet, va...
Elkészítési idő: 3-4 óra Nehézség: KönnyűA liszteket összeszitálom. 1 dl langyos tejben a cukorral felfuttatom az élesztőt. Majd mehet a liszthez, és a többi hozzávalóval együtt összegyúrom, majd géppel kidagasztom, ez kb...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű