2 doboz vörösbab konzerv, 1 doboz morzsolt kukorica konzerv, 500 g darált sertéshús, 2 zacskó chilisbab fűszerkeverék, igény szerint víz, sertészsír
A darált húst zsíron megpirítjuk. Felöntjük vízzel (kb. 3 dl). Beletesszük a füszerkeveréket. Összekeverjük és felforraljuk. Ha felforrt, beletesszük először a babot, a levével együtt, majd a kukoricát. (Mi a kukorica levét nnem szoktuk beletennni.) Ha kell felöntjük vízzel. (Ki milyen sűrűn szereti.) Még 15 percig forraljuk.
A babot felteszem főni 1 liter enyhén sós vízbe (ha van szalonnabörkém, azt is belerakom, ekkor a sóval vigyázni kell). Közben egy másik edényben kevés szalonnazsíron hagymát dinsz...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA csirkemellet apró kockára vágjuk. A tojást felverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a reszelt sajtot, az apróra vágott petrezselymet a majonézt és a lisztet és ös...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy serpenyőben vajat olvasztunk, majd hozzáadunk egy kevés olívaolajat. A hagymát üvegesre pároljuk, majd mehet bele az apróra vágott angolzeller. Rászórjuk a rizottórizst, 1-2...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPár szem nagyobb burgonyát meghámozunk, és kb. 4-5 mm-es karikára vágunk. A tepsit gazdagon kiolajozzuk és a krumpli szeleteket egymás mellé belehelyezzük, megszórjuk sóval. Ha túl...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű