500 g rétesliszt, 20 g élesztő, 1 db. tojás, 3 dl tej, 3 db. tojás, 1 db zsömle, só, olaj a kenéshez.
A lisztet egy tálba átszitáljuk, közepébe mélyedést készítünk, amelybe belemorzsoljuk az élesztőt, valamint ráöntünk egy kis langyos tejet. A lisztből, élesztőből és tejből lágyabb tésztát dolgozunk ki, majd kelni hagyjuk. Ezután hozzáadjuk a tojást, sót, maradék tejet és a tésztát kidolgozzuk. Végezetül beledolgozzuk a kockára vágott zsemlét és ismételten kelni hagyjuk. A már megkelt tésztát egyforma részekre osztjuk, henger alakúra gyúrjuk és tovább kelesztjük. A hengereket nagyobb méretű edényben 20 percig főzzük. 10 - 10 percig egy - egy oldalát. Ha megfőttek, kiemeljük a vízből, villával megszurkáljuk, valamint olajjal megkenjük. Cérna segítségével karikákra vágjuk. (Késsel vágva szétesik.)
1. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük. 2. Összetörjük, hozzákeverjük a margarint, a tojások sárgáját és felvert habját. 3. Nyomózsákba töltjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsd elő a sütőt 200°C-ra. A répákat vágd fel 5-6 cm hosszúra, körülbelül egy átlagos hasábburgonya vastagságára. A vajat olvaszd fel, majd egy keverőedényben keverd össze a r...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat csomómentesre keverjük. A galuskákat galuskaszaggatóval vagy vizes kanállal a forró, sós vízben kifőzzük. Akkor van kész ha feljön a víz tetejére.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A burgonyát meghámozom és kb. 1x1 cm-es kockákra vágom. 2. Forró olajba teszem, és erős tűzön pirítani kezdem. 3. Közben a vöröshagymát nem túl apró kockára vágom, és a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű