menu

Családireceptkönyv.hu

Csevapcsicsa, ahogy én készítem


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


500 g marhahús (darált), 500 g sertéshús (darált), 1 gerezd fokhagyma, 0.5 kávéskanál feketebors (őrölt), 1 csapott evőkanál só, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 3 evőkanál víz, kevés olaj

Elkészítés:


A darált húsokat tálba teszem, hozzáadom az összes hozzávalót, és alaposan összekeverem,, érdemes pár órával sütés előtt összekeverni és állni, hagyni, így még finomabb lesz. Vizes kézzel kis kolbászformákat készítek belőle, kevés olajban megforgatom. Érdemes rendesen összenyomkodni, nehogy sütés közben szétessenek. Forró serpenyőben pár perc alatt kisütjük a húsokat. Én most hot-pan-ben sütöm, de grillrácson, teflonserpenyőben is szokták sütni,hurkapálcára tűzve, ki hogyan szereti a csevapcsicsát! Karikára vágott hagymát (ha van lilahagymát), ajvárt, sültkrumplit, salátát szoktam hozzá adni köretnek,

Csevapcsicsa, ahogy én készítem

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Belga rakott csirke
Belga rakott csirke

Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal, majd az aljára egy sor burgonykarikát rakunk. Erre szórjuk a póréhagyma-karikákat. Kissé megsózzuk, kevés fehérborssal meghintjük. Ezután a besó...

Elkészítési idő: 80 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos petrezselymes csirkemell
Sajtos petrezselymes csirkemell

A csirkemellet kis kockára vágom, fűszerezem és nagyon magas lángon jól lepirítom. Amikor már minden víz elpárolgott és kezd szép aranybarna színt kapni a hús hozzáadom a petrez...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paradicsomos húsgombóc
Paradicsomos húsgombóc

A hagymát és a fokhagymát olyan apróra vágom, ahogy csak tudom. A húsgombóchoz a hozzávalókat jól összegyúrom kézzel, mint a fasírtnál. A vöröshagyma íze dominál, nem a fokhagymáé....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Edit
RAKOTT BÁRMI
RAKOTT BÁRMI

A rizst és a kölest megfőzni. A hagymát megdinsztelni erre rátenni a kézzel- aprítóval összetört csicseriborsót. Fűszerezni sóval, borssal, fokhagymával, piros paprikával. A kihűlt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk