500 g marhahús (darált), 500 g sertéshús (darált), 1 gerezd fokhagyma, 0.5 kávéskanál feketebors (őrölt), 1 csapott evőkanál só, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 3 evőkanál víz, kevés olaj
A darált húsokat tálba teszem, hozzáadom az összes hozzávalót, és alaposan összekeverem,, érdemes pár órával sütés előtt összekeverni és állni, hagyni, így még finomabb lesz. Vizes kézzel kis kolbászformákat készítek belőle, kevés olajban megforgatom. Érdemes rendesen összenyomkodni, nehogy sütés közben szétessenek. Forró serpenyőben pár perc alatt kisütjük a húsokat. Én most hot-pan-ben sütöm, de grillrácson, teflonserpenyőben is szokták sütni,hurkapálcára tűzve, ki hogyan szereti a csevapcsicsát! Karikára vágott hagymát (ha van lilahagymát), ajvárt, sültkrumplit, salátát szoktam hozzá adni köretnek,
Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal, majd az aljára egy sor burgonykarikát rakunk. Erre szórjuk a póréhagyma-karikákat. Kissé megsózzuk, kevés fehérborssal meghintjük. Ezután a besó...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KönnyűA csirkemellet kis kockára vágom, fűszerezem és nagyon magas lángon jól lepirítom. Amikor már minden víz elpárolgott és kezd szép aranybarna színt kapni a hús hozzáadom a petrez...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát és a fokhagymát olyan apróra vágom, ahogy csak tudom. A húsgombóchoz a hozzávalókat jól összegyúrom kézzel, mint a fasírtnál. A vöröshagyma íze dominál, nem a fokhagymáé....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst és a kölest megfőzni. A hagymát megdinsztelni erre rátenni a kézzel- aprítóval összetört csicseriborsót. Fűszerezni sóval, borssal, fokhagymával, piros paprikával. A kihűlt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű