1,5 kg húsos csont, 1 kg velőscsont, 4 sárgarépa, 1 kis vagy 1/2 nagy karalábé, 3 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 1 TV paprika, 1 db nagyobb vagy 2 db kisebb fehérrépa, petrezselyemzöld, só, egész fekete bors, lestyán, Erős Pista
A csontot megmossuk és utána hideg vízbe tesszük. A tetejére tesszük a megpucolt zöldséget és ízlés szerint a fűszereket. Ha kell, pótoljuk a vizet.
Felforraljuk, majd vissza vesszük a lángot, hogy éppen csak gyöngyözzön.
Mivel ez csont, tovább kell főzni, hogy az íze is kifőljön. Kb. 2,5 h-t főzzük.
Ha megfőtt, külön tálakra kivesszük a zöldségeket és a csontot. Ez után a levet leszűrjük.
Mi külön főzött csigatésztával fogyasztottuk.
Tipp:
1. A habot a levesről nem feltétlen kell szűrni, főzés közben kanállal is le lehet szedni.
2. Ha a fentiek szerint járunk el, akkor a tészta is főhet egyből a levesben.
Ebben az esetben a tésztát elég 10 percig főzni.
A hús felkockázom, majd kevés olajon megpirítom, majd a borsó kivételével a megpucolt és felkockázott zöldségeket hozzáadom. Leszűrt húslevessel felöntöm, majd a zöldségek megfőzés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apróra vágott vöröshagymát megfuttatjuk a zsiradékon. Hozzáadjuk a kockákra vágott füstölt szalonnát (én a szalonnát nagyon pici kockára vágom) és a szintén kockákra vágott vegy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKészítsd elő a zöldségeket. A hagymát és a fokhagymát vágd apróra, a póréhagymát karikákra. A tököt vágd félbe, szedd ki a magját és vágd kockára. Ha a leggyakrabban kaph...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: 2 l hideg vizet feltesszük főni a paprikával, paradicsommal, belerakjuk a zellerzöldet, hagymát, káposztalevelet és a fokhagymát. Megízesítjük a sóval, vegetával, pet...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű