menu

Családireceptkönyv.hu

Dubarry szerű csirkemell


Írta:

Adag: 2 adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


2 nagy szelet csirkemell filé, 7-8 darab karfiolrózsa, só, bors,szerecsendió ízlés szerint, csapott mokkáskanál pirospaprika, 5 dkg rozs liszt+ egy teáskanál rozsliszt, 2 dl tej, 5 dkg vaj, 1 evőkanál olaj, egy tömlős krémsajt 2/3 része, 2 evőkanál reszelt parmezán, 4 szelet piros kápia paprika

Elkészítés:


A karfiol rózsákat sós vízben roppanósra főzzük, hagyjuk lecsöpögni. A hússzeleteket kicsit megütögetjük, majd sózzuk , borsozzuk és beleforgatjuk az egy teáskanál rozsliszt+ paprika keverékbe. Teflon serpenyőben az olajat felhevítjük és a csirke mellett elősütjük, oldalanként kb. 3-3- percig. Egy kerámia tepsit a vajas papírral körbekenünk és ebbe átszedjük a húst. Erre tesszük a roppanósra főtt karfiolrózsákat. A tepsiben amiben a húst elősütöttem elkészítettem mártást. A vajat mérsékelt lángon felolvasztjuk, csomómentesre keverjük benne a lisztet, majd a tejet fokozatosan adagolva sűrűre főzzük. Közben fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval, beletesszük a tömlős sajtot . Ezt a masszát kanállal rászedjük a karfiolra, a tetejére rátesszük a paprika szeletet és forró sütőbe toljuk.
Nálam 180 fokon légkeveréses fokozaton 20 percig sült. Amikor megbarnul a mártás rászórjuk a parmezánt és 2-3 percre visszatoljuk a sütőbe ameddig ráolvad a tetejére. Annyira ízlett, hogy hétvégén ismét elkészítem.

Rizzsel és uborkasalátával ettük.

Dubarry szerű csirkemell

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
sajtkrémes csirke
sajtkrémes csirke

Szabo Irene Csirke vagy pulyka comb filé szeletbe vagy sertés tarja csont nélkül szeletekre -bekenni mustárral ,só,bors-- 1 db SONKA szelet pulyka,csirke mell, bármi PENNY--ből, mi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gabriella
Sörös csirke
Sörös csirke

Az olajban elkeverjük a fűszereket, a zúzott, vagy reszelt fokhagymát, esetleg még tehetünk bele más fűszert is, amit szeretnénk. Az előző este lesózott ( mert így finom) húst jó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ferge Éva
Tejszínes fokhagymás csirke
Tejszínes fokhagymás csirke

Felkockázzuk a csirkemellet, sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben vajat hevítünk, rádobjuk a húskockákat, és hirtelen átsütjük, hogy szép, pirosak legyenek. Hozzáöntjük a tejszínt,...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Rántott hús liszt tojás zsemlemorzsa nélkül
Rántott hús liszt tojás zsemlemorzsa nélkül

A zabpelyhet késes aprítóba rakva ledaráljuk, összekeverjük a sajttal meg a fűszerekkel. A húst csíkokra vágjuk, picit sózzuk, belemártjuk az olajba, majd megforgatjuk a fűszeres z...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk