1. réteg: 50 dkg darált keksz, 10 dkg margarin, 10 dkg porcukor, kevés tej (én kb. 2 dl-t öntöttem hozzá apránként)
2. réteg: 25 dkg túró, ízlés szerint cukor, 2 dl tejszín, 1 van. cukor
3. réteg: 2 cs. vaníliás puding (hidegen kikeverhető Gála, v. Aranka), 5 dl tej, 1 van. cukor
4. réteg: 2-3 dl tejszín (növényi, pl. Hulala, ebbe nem kell fixáló)
Az első réteg hozzávalóit összegyúrjuk és egy tepsibe nyomkodjuk (a tepsi mérete 28×36 cm). A túrót a felvert tejszínnel és a cukrokkal összekeverjük és a kekszre kenjük. Erre jön a két felvert pudingpor, majd a felvert tejszín. Én a biztonság kedvéért a pudinghoz kevertem 1 zselatin fixet.
A vajat megolvasztjuk. A cukrot a liszttel elkeverjük és hozzá adjuk az olvasztott vajat. Jól gyúrható tésztát kapunk. Nejlon zacskóba hűtőbe tesszük 1 órára. A túrót a cukor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk, felnégyeljük, és 5 dkg cukorral meghintett sütőformába tesszük. Meglocsoljuk egy kevés citromlével és a vaníliakivonattal. A tetejére k...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: NehézA pudingport és a cukrot összekeverjük, és jó sűrű pudingot főzünk belőle. Hűlni hagyjuk. A sütőt 160 fokra előmelegítjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a mákkal, a cukorral...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük habnak. A sárgáját összekeverjük a többi hozzávalóval, majd, amikor már habos, a felvert tojásfehérjét is hozzáadjuk, és óvatosan...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz