menu

Családireceptkönyv.hu

Extra finom, sóban sült csirke hagymával


Írta:

Elk. idő: 105 min
Adag: 6 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 egész csirke, 1 kg só, 1 vöröshagyma, 1 citrom, 3 evőkanál olívaolaj, 1 ág rozmaring

Elkészítés:


A csirkét tisztítsd meg alaposan. A vöröshagymát pucold meg, szeleteld fel, a citromot mosd meg, karikázd fel. A rozmaringággal együtt tedd őket a csirke hasüregébe. Egy sütőtálat vagy tepsit kenj ki zsírral, és szórj bele fél kiló sót. Rakd bele a húst, és minden oldalát kend be alaposan olívaolajjal, majd mehet rá még fél kiló só jó vastagon, egyenletesen elosztva. Önts rá kevés vizet, és fedd le fóliával.
Rakd a csirkét 180 fokra előmelegített sütőbe, és bő egy óra alatt süsd meg. Időközönként forgasd meg és locsold meg a húst. Ha már késznek látod, szúrd meg az egyik combot, és ha tiszta lé folyik ki belőle, tulajdonképpen kész. Vedd le a fóliát, és magasabb hőmérsékleten, tíz perc alatt pirítsd meg. Ha sokkal tovább hagyod magas hőfokon sülni, a hús kiszárad.

Extra finom, sóban sült csirke hagymával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Hagymás almás máj barna rizzsel
Hagymás almás máj barna rizzsel

A vajat-kókuszolajat felforrósítjuk, (lehet csak kókuszolaj is, de én nagyon szeretem a vajon párolt póréhagymát), hozzáadjuk a “karikára vágott” póréhagymát, majorannát, majd a cs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Bory mama
Királyi palacsinta
Királyi palacsinta

A palacsinta hozzávalóit összekeverjük, a szokásosnál sűrűbb legyen, majd a palacsintákat kisütjük. A csirkemellet apró darabokra felszeljük, egy kevés olajon megpirítjuk, sóval...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fűszeres göngyölt csirkecomb
Fűszeres göngyölt csirkecomb

A húsokat átkenjük a fűszerekkel, majd két szelet baconnel betekerjük mindegyiket. A zöldségeket megtisztítjuk és csíkokra vágjuk, kivajazott tepsibe tesszük. Ráhelyezzük a göngyöl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Csirkés gombaragú (tárkonyos)
Csirkés gombaragú (tárkonyos)

A húst felszeleteljük és kevés olajon pirítani kezdjük. 3-4 percen át sütjük, majd hozzáadjuk a gombát A főzőtejszínbe keverjük a mustárt és a rizslisztet. Simára keverjük, majd ho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk