60 dkg sárgarépa, 12 dkg vörös lencse, 1,5 l zöldségalaplé, 1/2 tk őrölt koriander, 1/2 tk egész koriander, 4 ek tejföl, frissen őrölt bors, só
1. A répát megtisztítjuk és felaprítjuk. Lábasba tesszük az átöblített lencsével és az alaplével együtt. A levest az őrölt korianderrel, valamint sóval és borssal fűszerezzük ízlés szerint. Felforraljuk, majd kis lángon, fedő alatt 25 percig főzzük.
2. Ha a zöldség már puha, botmixerrel pürésítjük a levest. Forrón kínáljuk, 1-1 evőkanál tejföllel és kevés durvára tört korianderrel.
Megforrósítunk 1 evőkanál olívaolajat, és megpirítunk rajta 1 teáskanál őrölt pirospaprikát. A paprikás olajat a forró levesre csorgatjuk, és tálaljuk. Ha szeretjük, erős paprikát is használhatunk.
http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/palocleves/
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA beáztatott, kicsavart, összemorzsolt zsemlét hozzáadjuk a darált húshoz és jól összegyúrjuk sóval, törött borssal és a tojásokkal. Apró gombócokat formálunk belőle. Az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemelleket, és a répákat, zellert felkockázzuk. A vajat felolvasztjuk egy lábasban, és a zöldségeket megpirítjuk rajta. Vöröshagymát aprítunk. A hagymát rádobjuk, és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA babot előző nap beáztatom. Másnap folyó vízben egy szűrőkanálban átmosom, és kb. két és fél, három liter vízben fölteszem főni a fűszerekkel és a megtisztított, felaprított zölds...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: Könnyű