szárnyas fűszer só, 1,80 dkg egész csirke, 10 dkg ráma, 50 dkg burgonya, 2 db lilahagyma, 2 db paradicsom, 1 kisebb kápia paprika.
Az egész csirkét, a szárnyas fűszer sóval, jól bedörzsölöm,és 1 órát hagyom piheni, hogy érlelődjön össze. Közbe a burgonyát hasábra vágom,hagymát nagyobb cikkekbe,paprikát vastagabbra karikázom, paradicsomot cikkekre. Az egészet összekeverem és ízlés szerint sózom. A csirkét ráállítom a formára köré rakom a köretet, és rávagdalom a rámát. Előmelegítet sütőbe 180 fokon 60 percig sütöm.
Előkészületi idő: 40 perc
Sütési idő: 60 perc
A kisütésnél nem fontos a zsiradék, de aki szeretné, hogy hirtelen ropogósra süljön, az őre akkor lehet 1 evőkanál olaj alá, vagy önmagában mehet egyből a serpenyőbe, vagy a tepsib...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KözepesAz alaposan megtisztított csirkemellet kb. 1cm széles és 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni, meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk. A masszához a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemájat tisztítsd meg, ha szükséges, a maradék szívet, hártyás részt távolítsd el. Arra ügyelj, hogy a szeletek ne legyenek 1,5 centiméternél vastagabbak, különben nem tudnak...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 fokra, a tepsit kizsírozzuk. A kifilézett és besózott csirkecombokat a tepsibe fektetjük A ledarált karfiolt, az apróra vágott hagymát és a többi hozzáv...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű