60 dkg csirkemellfilé, 6 evőkanál Univer majonéz, 4 evőkanál nem túl sós sötét szójamártás, 2 evőkanál olaj
A csirkemellet 8-12 szeletre vágjuk, egy tálba rakjuk. A majonézt a szójaszósszal összekeverjük, majd alaposan a húsba dörzsöljük. Letakarva, hűtőszekrényben érleljük egy éjjelen át.
Másnap, anélkül, hogy lecsöpögtetnénk, enyhén megolajozott, megforrósított serpenyőbe vagy grillsütőbe rakjuk, és oldalanként 3-5 percig így sütjük, félidőben megfordítjuk. Salátával és párolt rizzsel tálaljuk.
Jó tanács:
Pulykamellet, halfilét vagy sertés-szűzpecsenyét is süthetünk ugyanígy.
Elkészítési idő: 20 perc + érlelés
Egy adag (köret nélkül): 360 kcal
Könnyű elkészíteni.
Kevés olajon megdinsztelem a hagymát. A kis kockákra vágott, vagy ledarált csirkemellett lepirítom és a csíkokra vágott zöldségekkel összefőzöm. A fűszerekkel mindenki a maga í...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesFűszeres zsemlemorzsa Ha van otthon fehér kenyerünk vagy zsemlénk, akkor késes aprítóban készíthetünk friss zsemlemorzsát. Mellé téve a diót azt is ledarálhatjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA töltelékkel megtöltjük a formát,ha kihűlt. A bacon és a hússzeleteket ráhajtogatjuk. Fóliával letakarjuk . Majd, egy sütőpapírral ellátott tepsibe rakjuk a formát. Ez ,azért szük...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: KönnyűA zsemléket beáztatjuk vízbe, majd kicsavarjuk. Beleütjük a nyers tojást, megszórjuk fűszerkeverékkel, és a felkockázott főtt tojást, és a felkockázott sonkát hozzáadjuk. Összedo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű