60 dkg csirkemellfilé, só, őrölt fekete bors, 4 tojásfehérje, 4 evőkanál étkezési keményítő
A sütéshez:
bő olaj
A mártáshoz:
2 dl ketchup, 0,5 dl balzsamecet, 0,5 dl méz, 3 evőkanál szójamártás, 1 mokkáskanál reszelt gyömbér, 1 vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma vagy fél kiskanál fokhagymakrém, só, őrölt fekete bors
1. A csirkemellfilét kissé lapjában, 12, nem túl vastag szeletre vágjuk, enyhén megsózzuk, megborsozzuk.
2. A tojásfehérjét habbá verjük, majd a keményítővel összekeverjük, csipetnyit megsózzuk. A hússzeleteket ebbe a habba forgatjuk, azután bő, forró olajban kb. 3 perc alatt aranybarnára, ropogós kérgűre sütjük, jól lecsöpögtetjük.
3. A mártáshoz a ketchupot a balzsamecettel, a mézzel, a szójamártással, a reszelt gyömbérrel, az apróra vágott vöröshagymával és a zúzott fokhagymával vagy fokhagymakrémmel összekeverjük, enyhén megsózzuk, megborsozzuk.
4. Tálaláskor az omlós csirkemellet fölszeleteljük, a fűszeres mártással körülöntjük. Párolt rizs illik hozzá köretnek.
Jó tanács:
– Aki szereti a csípőset, a mártást csípős Piros Arannyal vagy Erős Pistával is ízesítheti.
Elkészítési idő: 30 perc
Egy adag: 420 kcal
A húst megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk, meghintjük sóval, jól átforgatjuk, és kicsit hagyjuk lecsepegni. Bő olajat forrósítunk. Egy tálkába szórjuk a forgat...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA paprikákat kockára, a hagymát és az újhagymát karikára vágom, a cukkinit nagy lukú sajtreszelőn lereszelem és a kukoricaolajon megpárolom. Ha a zöldségek elérték a megfelelő á...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy nagy tepsit megolajozok, a krumplit beleteszem, a sütőt 200 fokra állítom. 2. A csirkecombokat sózom, borsozom, majd alaposan mindkét oldalukat bedörzsölöm paprikával, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőző nap a csirkemellfiléket vékony szeletekre vágjuk, a joghurtba belereszeljük a fokhagymát, a hússzeleteket jól beleforgatjuk, hogy mindenhol érje. Jól zárható edénybe tesszük,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű