40 dkg liszt, negyed tasak sütőpor, 18 dkg vaj, 3 dl natúr joghurt, csipet só
A tetejére:
1 tojás, reszelt sajt, köményma
A lisztet és a sütőport egy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, majd a vajjal elmorzsoljuk. A joghurtot is ráöntjük és meggyúrjuk a tésztát. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk és tetszés szerinti darabokra vágjuk, majd tepsibe tesszük. A felvert tojással átkenjük, megszórjuk reszelt sajttal, vagy köménymaggal és 180 fokos sütőben nagyjából 25 perc alatt megsütjük.
A lisztet, sót, cukrot tálba mértem és kanállal összekevertem. Hozzáadtam a porélesztőt és azzal is összekevertem. Egy kisebb tálban tojást felvertem, felét a tésztához öntöttem, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást, joghurtot és az olajat összekeverjük. Kisebb részletekben lisztet adunk hozzá, belekeverjük a sütőport is és egy nem túl kemény, nem túl lágy tésztát gyúrunk, amit félret...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát megpucoljuk, apróra kockázzuk. A húst összekeverjük az enyhén felvert tojásfehérjével, a hagymával, a paradicsompürével és a reszelt sajttal, közben ízesítjük petrez...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejben elkeverjük a cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. Ezután minden hozzávalót hozzáteszünk. Sima tésztát gyúrunk, és 40 percet pihenni hagyjuk. Kb. 1 cm-re...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű