1 db egész, konyhakész fiatal kacsa (1,7 kg), só, zsír a sütéshez, burgonya a körethez, egy kis víz a kacsa alá, majoranna ízlés szerint
Mossuk meg a kacsát ill. a mellé csomagolt nyakat és zúzát.
Irdaljuk be a kacsa bőrét, hogy jobban átsüljön.
Dörzsöljük be jól sóval.
Kizsírozott kacsasütőbe tegyük be a kacsát és öntsünk alá egy kis vizet.
Szórjuk meg majorannával.
Fedjük be és mehet is a sütőbe.
Pároljuk 0,5 órát fedő alatt, majd süssük 200 C-on kb. 0,5 - 0,75 órán keresztül fedő nélkül, renszeressen locsolgatva.
Ha megsült, pirosra sült, tálalható a körettel (most fött burgonya volt).
Tetszőleges savanyúság adható hozzá.
A sütés alatt elkészíthető a burgonya, vagy más köret is.
Készítsük elő az eszközöket: 3 tál, villák, nagy serpenyő sütéshez, konyhai papírtörlővel letakart tál, a csirkék forgatásához húsfogó, vagy fémlapát A csirkemellet konyhai papírt...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA csirkemellet alaposan megmosom és felszeletem. Sózom, borsom, megszórom fűszerpaprikával és egy sütőpapírra helyezem, ráteszem a kakukkfüvet, a felaprított fokhagymát, meglocsolo...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük. A vastagabb részén nyílást vágunk a húsba, és bedugjuk a kolbászkarikákat. A csirkemellet bedörzsöljük az ételízesítővel, betekerjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst kifőzzük és ha kész, 1 ek. margarinon megforgatjuk. A húst kockákra vágjuk, a brokkolit rózsáira szedjük és feltesszük főni (lehet mirelit is). A gombát is felszeleteljük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű