2 db tojás, 1 ek tej, só, bors, 4 szelet (15 dkg-osak) borjúcomb, 10 dkg liszt, 10 dkg zsemlemorzsa, 10 dkg vaj
A tojásokat habosrakeverjük a tejjel, továbbá egy kevés sóval és borssal. A hússzeleteket megmossuk, szárazratöröljük, és kiklopfoljuk.Megforgatjuk őket a lisztben, a tojásban, végül pedig a zsemlemorzsában.
Serpenyőben felforrósítjuk a vajat, ésoldalanként 3 percigsütjük rajta a hússzeleteket. Azonnal tálaljuk. Burgonyasaláta illik hozzá. Petrezselyemlevelekkel díszíthetjük.
Tipp:
A panírozás után megmaradt tojást és zsemlemorzsát alaposan keverjük össze, formázzunk belőle kis lapos pogácsákat, majd süssük azokat aranyszínűre forró olajban.
A húst megtisztítjuk és úgy szeleteljük fel (merőlegesen a szálirányban), hogy két ujjnyi vastag, tenyérnyi méretű (kb. 20 dkg-os szeletek kapjunk). Ezek után a kés lapjával megütö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA marhalapockát megmossuk és 1cm vastagságú, 5cm hosszúságú csíkokra vágjuk. A feldarabolt szalonnát zsírjára sütjük, kivesszük, félretesszük. A zsírban megpirítjuk az apróra vágot...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA húst, a héjában főtt krumplit, a meghámozott uborkát, az almát és a keménytojást is vágd egyenletes csíkokra. Sózd, borsozd, adj hozzá mustárt, citromlevet és keverd össze tartár...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sós kekszet konyharuhába tesszük, és jól odavagdossuk az asztalhoz (olyan lazán Jamie-sen), vagy húsklopfolóval odasuhintunk neki. A húst tálba tesszük, hozzáadjuk a megtört kek...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű