4 kisebb disznóköröm, 2 közepes fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 zöldpaprika, 1/2 paradicsom, 1 szem szegfűbors, 10 szem szemesbors, 1 chilipaprika, 1 jó evőkanál pirospaprika, só
A körmöket a hentessel 3-4 darabba vágatom. Otthon megmosom, és annyi vízben, ami ellepi, felteszem főni. Ha felforrt, takarékra veszem, lefedem, és egy órát főzöm.
Ha megtehetem, akkor vízfürdőben, majd hűtőszekrényben 1 éjszakát hűtöm, azért, hogy a tetejére kifagyjon a zsírja. Ha nincs rá idő, akkor evőkanállal kanalazom le a tetejéről a zsírt. A körömről lekanalazott zsírt egy lábosba gyűjtöm, felforrósítom, és az apróra vágott hagymát és fokhagymát megpirítom rajta. Ezután ráöntöm a körmöket a levével együtt. Beleteszem a borsot, szegfűborsot, chilit, paradicsomot, zöldpaprikát és megsózom. Ismét lefedem és egy és negyed órán keresztül főzöm. Vizet csak végszükségben adok hozzá, ne legyen nagyon hosszú a leve. Ha letelt az idő, akkor beleteszem a pirospaprikát is, és negyedóra alatt összeforralom.
Köménymagos főtt krumplival és savanyúsággal tálalom.
A jó körömpörköltnek enyves és sűrű, ragadós a leve, a hús lefoszlik a csontról. Ilyesmit csak családi körben, vagy jóbarátok között fogyasszunk, mert nem létezik kulturált fogyasztási módja.
1. A zsír felét felhevítjük, beleteszünk 1 fej apróra vágott hagymát, kissé megfonnyasztjuk, pirospaprikával megszórjuk, gyorsan átkeverjük, és a káposztát azonnal beletesszük....
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz-50 dkg darált húsba 2 db tojás, 2 db kifli/zsemle, 2 vöröshagyma apróra vágva, fokhagyma, petrezselyem, só, bors, pirospaprika -összegyúrni, tepsibe olaj, golyókat formálni, z...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált húst összedolgozzuk a tojással és a zsemlemorzsával. Sóval, borssal ízesítjük, majd apró gombócokat formázunk. A kétféle hagymát és a gombát megtisztítjuk. A hagymát és a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesFasírozott masszát elkészíted, a karfiolt kicsit megfőzöd, de nem szabad szétesni neki, rózsáira szedet, és becsomagolod a husiba. Körbetekered a bacon szalonnával, tűzálló edényt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű