menu

Családireceptkönyv.hu

Mákosguba torta - madártejkrémmel


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A mákos guba:
12 db vajas kifli, 1 l tej, 3 db tojássárgája, 10 dkg vaj, 1 csomag vaníliás cukor, 10 dkg cukor (nyírfacukor), 15 dkg darált mák, 1 nagyobb citrom reszelt héja, 1 mk őrölt szegfűszeg, 10 dkg mazsola (elhagyható)

A krém hozzávalói:
4 db tojássárgája, 1 csomag vaníliás pudingpor, 2 csomag vaníliás cukor (vagy 2 tk vaníliaesszencia), 8 dkg cukor (vagy fruktóz), 4 dl tej, 15 dkg vaj

A tetejére:
3 dl habtejszín, 1 evőkanál porcukor (vagy por nyírfacukor), 1 csomag zselatinfix, egy kevés mák

Elkészítés:


Először elkészítjük a mákos gubát. A kifliket felkarikázzuk, a tejet és a vajat összemelegítjük. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, és a langyos vajas tejhez öntjük, majd lassú tűzön kicsit besűrítjük. A darált mákhoz hozzáadjuk a citromhéjat, a szegfűszeget, majd az egészet a tejes folyadékhoz vegyítjük. Ráöntjük a kiflikarikákra, és várunk kicsit, míg a kifli felveszi a folyadékot.
Egy 26 cm-es kapcsos tortaformát vajjal kikenünk, belenyomkodjuk a kiflis masszát, majd 170 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.
A krémhez a tojássárgákat jól kikeverjük a cukorral, a vaníliával és a pudingporral. Felforraljuk a tejet. Először egy keveset merünk belőle a tojássárgás keverékhez (hőkiegyenlítés), majd a többit is hozzáadjuk, és sűrűre főzzük. Megvárjuk, amíg kihűl, majd a vajjal jól kikeverjük. Ezt a krémet simítjuk a szintén kihűlt mákos guba tetejére, és pár órára hűtőbe tesszük.
A tejszínhabot felverjük egy evőkanál porcukorral és a zselatinfixszel, és habzsák segítségével halmokat nyomunk belőle a torta tetejére. Díszítésnek megszórjuk mákkal.

Trükkök, tippek, praktikák:


Miért készítenénk csoki- vagy gyümölcstortát, ha mákos gubásat is lehet?

Mákosguba torta - madártejkrémmel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Henrietta
Piskóta alaprecept
Piskóta alaprecept

1. A sütőt előmelegítjük, a tortaformát kikenjük. 2. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral és a sóval a robotgép legmagasabb fokozatán kemény habbá verjük. 3. A t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Sütés nélküli citromtorta
Sütés nélküli citromtorta

Az alaphoz először száraz serpenyőben vagy minigrillen pirítsd meg egy kicsit a kesudiót. Tedd aprítógépbe a datolyát és a kesudiót, majd aprítsd össze jó alaposan. Forralj össze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dini
Dió torta
Dió torta

Cukrot a tejjel felfőzzük, hozzáadjuk a darált diót, amibe a lisztet elkevertük, a vaníliás cukrot és a citromhéjat.Kevés rummal ízesítjük. A margarint habosra keverjük a porcukor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Finom csokitorta krém
Avatar Rica Fontányi Kedvelnék
Finom csokitorta krém

A vajat a kakaóporral haabosra keverjük. A tojásfehérjét a vukorral kemény habbá verjük. Egyesével hottákeverjük a 3 sárgáját. Kanalanként hozzákeverjük a vajas kakaókrémhez.

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk